5 természetes bőrápoló, amit idén nyáron érdemes bevetned

Boros Mariann
Írta: ,

Nyáron érdemes különös figyelmet fordítani a bőrápolásra, hiszen a napsugárzás és a víz száríthatják, a szokásosnál is érzékenyebbé tehetik bőrödet. Cikkünkben olyan természetes, hétköznapi bőrápolókat mutatunk be, melyek a legtöbb háztartásban egyébként is megtalálhatók.

Az aloe vera az emberi szervezetre gyakorolt hatásai külsőleg és belsőleg alkalmazva is rendkívüliek, hiszen a növény magas vitamintartalmánál fogva nagyon hatásos gyulladáscsökkentő, de sejtregeneráló, idegnyugtató, fájdalomcsillapító tulajdonságokkal is bír. Mindemellett remekül hidratálja a nyári melegben kiszáradt bőrt, és enyhítheti a leégés okozta bőrpírt.

Nem csoda, hogy a kozmetikai ipar előszeretettel használja fel az aloe verát, ugyanakkor, ha beszerzel egy növényt, közvetlenül, természetes formájában is alkalmazhatod.

Vágj le néhány centis egy darabot a leveléből, majd hosszában vágd fel, és a belsejében található zselés-kocsonyás húsát kend a kezelendő bőrfelületre, miután megtisztítottad azt.

 

A sheavaj az egyik legjobb természetes hidratáló, mely fényvédő hatással is bír, így a nyári időszakban is jó hasznát veheted.

Használhatod önmagában testápoló gyanánt, zsírozhatod vele az ajkadat, de például kókuszolajjal vagy más hidegen sajtolt olajjal keverve lágyíthatsz rajta, és arckrémként is kipróbálhatod.

Ha alapozódat szeretnéd még inkább hidratálóvá tenni, tegyél az ujjbegyedre egy kevés sheavajat nyomj hozzá egy kis alapozót, és keverd össze, majd vidd fel a szokásos módon.

Az aloe verához hasonlóan a sheavaj is gyulladáscsökkentő, regeneráló hatású, leégés esetén is bevetheted.