5 ok, amiért bőrprobléma jelentkezik a hátsódon

Sándor Alexandra
Írta: ,

Hiába beszélünk ma már szinte minden egészségügyi problémáról nyíltan, a tomportáji bőrgondok továbbra is a vérciki kategóriába tartoznak. Sőt, a helyzetet súlyosbítja, hogy csak a tükör előtt kitekeredve tudod szemügyre venni a tüneteket, hacsak nem vagy tapasztalt jógi. Felfedjük a baj öt leggyakoribb okát – illetve azt is, mit tudsz ellene tenni.

Herpesz

Amennyiben vörös, viszkető, apró és fájdalmas hólyagocskák ütik fel a fejüket ezen az érzékeny területen, valószínűleg herpeszes gyulladás áll a háttérben.

Ez a betegség ugyanis nemcsak a száj és a nemi szervek nyálkahártyáját képes megfertőzni, bár a panaszok kísértetiesen hasonlítanak az említett tájakon tapasztalhatóakhoz.


Az 5 leggyakoribb bőrbetegség – téged melyik kínoz?


Diagnózist a bőrgyógyászod vagy a nőgyógyászod állíthat fel, aki vírusölő készítményt ír majd, hogy mielőbb tökéletes popsival tündökölhess.

Sajnos itt is fennáll a probléma „továbbadásának” veszélye, így ha teheted, a kezelési időszakban ne osztozz olyan textíliákon senkivel, amelyek ehhez a területhez érnek.

Gombás fertőzés

Vörös, viszkető és hámló folt megjelenése esetén akár ugyanolyan jellegű is lehet a baj, mint például az uszodában összeszedett lábgomba – csak néhány emelettel feljebb.

Ezek a kórokozók a nedves, sötét és meleg helyeket kedvelik, tehát előszeretettel telepszenek meg azokon a testtájakon, amelyek rendszeresen összedörzsölődnek, a súrlódást által hőt termelve.

(Igen, ez akár a popsivágat tökéletes jellemzése is lehetne…)

Vény nélkül kapható gomba elleni kenőccsel is próbálkozhatsz, ám előfordulhat, hogy erősebb készítményre van szükség a gyógyuláshoz, amit orvos írhat fel, aki egyébként is jó, ha látja a katasztrófa sújtotta hátsódat.