5 nagyon fontos dolog, amit a napvédelemről tudni kell

Zabolai Margit
Írta: ,
5 nagyon fontos dolog, amit a napvédelemről tudni kell

A tavaszi napsugaraknak mindenki örül, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy a fény nem csak a D-vitamint duzzasztja a szervezetedben, a bőr öregedését is elősegíti, ráadásul komoly szerepe van a bőrrák kialakulásának kockázatában is. Éppen ezért nem győzzük elégszer, és elég korán hangoztatni az alábbi tanácsokat!

Napvédelem a kezdetektől

A fényvédő arckrém használata még télen is javasolt, de ahogyan az idő tavasszal jobbra fordul, rögtön érdemes beszerezni a fényvédő termékeket.

Nem kell, hogy a napfény különösebben erős legyen ahhoz, hogy megpirítsa a bőrödet, főleg, mert a hosszú tél után valószínűleg még kevesebb a védelmet nyújtó melanin.

Egy komolyabb leégés akár a kétszeresére is növelheti a bőrrák kialakulásának kockázatát, és a kisebb fényártalom sem tesz jót.


A biztonság fontos: 7 tipp, hogy biztosan ne égj le a napon


Ezért ne a forrósághoz, hanem a napfényes órák számához mérd a napvédelmet, és gondoskodj UV-szűrő krémről már a tavasz elején.

Óvatosan a sminkkel!

Ahogy egyre melegebb lesz, amúgy is fontosabb a bőrödnek, hogy könnyebben lélegezzen, ha pedig tudod, hogy órákat fogsz a napfényben tölteni, tényleg nem jó ötlet hagyni, hogy a smink beleégjen a pórusaidba.

Vannak színezett hidratálókrémek, amelyek fényvédőt is tartalmaznak, ha mindenképpen szükséged van valamilyen sminkre, akkor használd ezeket, de ha például strandra vagy kirándulni mész, egyszerűen hagyd otthon a sminkes dobozodat.

A bőröd is hálás lesz egy kis pihenésért, és alapozó helyett most fényvédő krémre van igazán szükséged.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!