5 könnyen betartható beauty-fogadalom az új évre, amiket garantáltan meghálál a szépséged

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Szinte mindenki tesz fogadalmakat az új évre vonatkozóan, ám ezek csak ritkán korlátozódnak kizárólag egy-egy teendőre. Sokkal inkább nagyvonalakban fogalmazunk, ahelyett, hogy kizárólag a kisebb, ám annál eredményesebb célokra koncentrálnánk. Így van ez a szépségápolással is! Lássunk most öt, könnyen betartható fogadalmat, amiket garantáltan meghálál a szépséged!

Hajpakolás – hetente egyszer

A hajápolás a legtöbb nőnél sarkalatos téma, mert bár mindenki gyönyörű és ragyogó frizurát szeretne, többnyire csak kevesen tesznek a cél érdekében valóban sokat. Tény, hogy nem mindenkinek adott a sors olyan hajkoronát, amit elég hetente egyszer-kétszer megmosni, és félévente fodrásszal igazíttatni. Azonban az garantált, hogy a hajpakolások nagyon sokat tudnak segíteni a hajad állagán, szépségén.

Sokan úgy vélik, macerás dolog a pakolás, de ez hatalmas tévedés. Nincs más dolgod, mint hetente egyszer, a hajmosás után 10-15 percig fennhagyni a hajadon a pakolást (balzsamozás helyett), és ezzel máris sokat tettél a szépségedért.

Amíg hat a készítmény, szőrteleníts, és jöhet az arcápolás (a szokásos arcápolási rutinoddal), vagy csak relaxálj a kádban. Az eredmény kézzel fogható lesz, már az öblítés után is.

Hajvégápoló – minden hajmosás után

A hajvégápolót, illetve a fésülést könnyítő termékeket (ezek a funkciók sokszor egy készítményben egyesülnek), sokan csak akkor vásárolják meg, amikor már töredeznek a hajszálaik, és próbálnak javítani az állapotukon. Ezt megelőzendő sokkal jobb, ha az öblítést nem igénylő termékeket már most beszerzed, és minden hajmosás után használod őket.

Szinte semmi extra időre nincs szükséged ahhoz, hogy egy leheletnyi olajat, krémet eloszlass a nedves hajadon – legalábbis a fésülködés során ezzel a praktikával garantáltan sokat nyersz. Könnyen kibontod majd a gubancokat, nem károsítod a hajadat, miközben szétválasztod a tincseket.

További pluszpont, hogy ha célzottan vásárolsz, hővédős, UV-szűrős, töredezés elleni, vagy éppen festett hajra való készítményeket is vehetsz.

Feszesítő krémek – edzés előtt

Ha nem is minden edzés előtt, de minden másodikat megelőzőn érdemes feszesítő hatással bíró krémeket használnod. Vannak, akik tekercselnek is, de ennek hatékonyságáról megoszlanak a vélemények, ráadásul nagyon időigényes a procedúra – persze, ha neked belefér és fontos, akkor nyugodtan próbáld ki! Azonban arra célszerű időt találnod, hogy edzés előtt gyorsan átkend a kényes területeket.

A feszesítő krémekben a hatóanyagok sokszor könnyebben kifejtik a hatásukat, ha testmozgást végzel, tehát emelkedik a testhőmérsékleted, és izzadni kezdesz, megnyílnak a pólusaid. Ezért gyorsabb és látványosabb eredményt érhetsz el a narancsbőr elleni készítményekkel, ha nem vagy rest edzés előtt krémezni.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!