5 dolog, amitől súlyosbodik a narancsbőröd

Póta Szilvia
Írta: ,

A nők 90%-át érintő narancsbőr hátterében sok esetben genetikai, illetve hormonális okok bújnak meg, éppen ezért kezelése nehéz és összetett feladat. A legjobb eredményt akkor érheted el, ha már az első jeleknél komolyan veszed a problémát, és óvakodsz azoktól a hétköznapi szokásoktól, melyek csak rontanak a helyzeten. Ismerd meg a leggyakoribb hibákat, melyekkel elősegítheted a narancsbőr kialakulását és súlyosbodását!

Nem iszol elég vizet Kép forrása: blog.freepeople.com

Ha a bőröd száraz, vízhiányos, a narancsbőr jelei még láthatóbbá válnak.

Ennek elkerülése érdekében fogyassz minél több vizet naponta, kerüld a cukros üdítőket, emellett ha kávéról vagy alkoholról van szó, törekedj mértékletességre.

A diétádnál legjobb, ha a vízben gazdag ételeket, zöldségeket helyezed előtérbe, ezek ugyanis segítenek megelőzni a kiszáradást.

Akár helyileg is sokat tehetsz a probléma enyhítésére, azzal, hogy a megfelelő testápolóval gazdagon hidratálod bőrödet.

A folyadékpótlás többek között segíthet az első és másodfokú narancsbőrt is elrejteni.

Dohányzás Kép forrása: the-lovecats.com

Nem csak az egészségedre káros, de a szépségednek is árt.

Amellett, hogy elősegíti a korai öregedést és az egyenetlen arcszínt, kutatások szerint rontja a vérellátást és hatással van a kollagén képződésre is.

Mindez fontos szerepet játszik a narancsbőr kialakulásánál, láthatóvá válásánál.

A kor előrehaladtával ugyanis a bőr kollagén tartalma csökken, ez a folyamat azonban a dohányzás következtében csak még inkább felgyorsul.

A dohányzás hatására akár a szervezet hialuronsav tartalma is visszaeshet, ami ahhoz vezet, hogy a bőr veszít hidratáltságából.

Ha szeretnéd megőrizni szépségedet, illetve bőröd üdeségét, a legjobb, ha lemondasz erről az ártalmas szokásról!