5 agyonhallgatott tény, amit senki nem mond el a mellimplantátumokról

Írta: ,

A plasztikai beavatkozások manapság már nem számítanak kizárólag a sztárok hóbortjainak, egyre hétköznapibb kéréssé válnak. Nekünk sincs ellenük semmi kifogásunk, ha te valóban jobban érzed magadat a változástól, a döntés csakis rád tartozik, de fontos, hogy tisztában legyél vele, mibe vágod a fejszédet.

Problémás lehet a szoptatás Kép forrása: harpersbazaar.com

1/5 Problémás lehet a szoptatás

Vannak, akik éppen a várandósság és szoptatás következtében megereszkedett melleket szeretnék átszabatni, de ha te még a későbbiekben szeretnél gyermeket, és úgy tervezed, hogy szoptatni fogod, akkor tudnod kell, hogy ez az implantátummal néha bizony nehéz lehet.

Az anyatejes táplálás amúgy is okozhat nehézséget egy kezdő kismamának, és ha még az implantátumok is útban vannak, sokan nem is javasolják, hogy valaki egyáltalán próbálkozzon vele.

Ha a szoptatás a jövőbeli terveid között szerepel, mindenképpen beszélj erről a beavatkozást végző orvosoddal, és úgy ülteti be az implantátumot, hogy az ne tegye később lehetetlenné gyermeked táplálását.

Nem biztos, hogy rögtön a várt eredményt kapod

2/5 Nem biztos, hogy rögtön a várt eredményt kapod

Azzal mindenki tisztában van, hogy a mellimplantátum behelyezése után van némi gyógyulási idő, de azzal már kevesen számolnak, hogy ez után sem feltétlenül lesz rögtön olyan a mellük, amilyen megálmodtak maguknak.

Vannak esetek, amikor a plasztikai beavatkozások utólagos korrekciót igényelnek, például mert túlságosan látható hegek keletkeznek, vagy mert miután a szilikon „beáll” a helyére, kiderül, hogy például túl magasra került a mellbimbó.

Ilyen korrekciókra a beavatkozások körülbelül 1-7%-ában van szükség, és van, hogy csak apróságról van szó, a lehetőséggel mégis számolnod kell, mielőtt kés alá fekszel.

A felépülésre időt kell szánni! Kép forrása: popsugar.com

3/5 A felépülésre időt kell szánni!

Egy implantátum behelyezéséhez a szöveteket fel kell nyitni, a bőrt nyújtani kell, az izmoknak át kell rendeződniük, ráadásul, mint minden műtét esetében, természetesen vért is fogsz veszíteni.

Ez azt jelenti, hogy a műtét utáni napokban gyengébbnek, fáradékonyabbnak érezheted magadat, és számolnod kell azzal is, hogy néhány hétig nem terhelheted a testedet.

A gyógyulás üteme mindenkinél más és más, de általánosságban elmondható, hogy a sebgyógyulás első szakasza, a gyulladás néhány hétig, a regresszió néhány hónapig, az utolsó, modellációs szakasz pedig szintén néhány hónapig tart, így bár a nehezén viszonylag gyorsan túlesel, a teljes heggyógyulás körülbelül egy évet vesz igénybe.

Nem biztos, hogy rögtön azt a méretet kapod, amit megálmodtál magadnak Kép forrása: freepeople.com

4/5 Nem biztos, hogy rögtön azt a méretet kapod, amit megálmodtál magadnak

Ha a döntés már megszületett, és tudod, hogy el akarod végeztetni a műtétet, akkor vár rád egy újabb nehéz kérdés: mekkorák legyenek az új melleid?

Az implantátumokat nem betűkben mérik, mint a melltartók kosarát, hanem köbcentikben, és általában a 220-350 közötti méretek a legnépszerűbbek.

Fontos azonban tudni, hogy a bőr rugalmassága miatt hiába is szeretnél rögtön egy 650 köbcentis implantátumot, nem biztos, hogy azt rögtön be tudják ültetni, és nem is biztos, hogy a nagyobb jobb.

Olyan méretet kell találnod, amivel jól érzed magad, ami illik az alakodhoz, amivel az összkép is szép lesz, ennek eldöntésében pedig egy tapasztalt plasztikai sebész lesz a legnagyobb segítségedre.

Nem csak méretet, formát is korrigálhat Kép forrása: haatichai.com

5/5 Nem csak méretet, formát is korrigálhat

Bár a mellimplantátumról a legtöbbeknek a méretbeli gyarapodás jut eszébe, valójában a beültetett anyag sokszor megoldást jelenthet azoknak is, akiknek a mellük formájával van problémájuk.

A megereszkedett, vagy a tubuláris, azaz csőmell korrekciója például felvarrással, de felvarrással és megfelelő formájú implantátummal is kiigazítható, de például a tyúkmell korrigálására is szokták implantátum beültetését javasolni.

Ezek során a melled mérete lényegesen nem változik, nem óriás köbcentis szilikonokat tesznek be, a cél inkább a forma kiegyenlítése lesz.