4 tipp, hogy sokáig megőrizd a nyári barnaságod

Boros Mariann
Írta: ,

Bár a nappalok még melegek, az egyre hosszabb és hűvösebb éjszakák már arra emlékeztetnek, hogy bizony, vége a nyárnak – ugye milyen gyorsan elillant? Ha a bőrödön az évszak elmúltával is szeretnéd megőrizni a melengető napsugarak adta barnaságot, fogadd meg tanácsainkat, és így a szoláriumot is megspórolhatod.

Rendszeres radírozás, langyos zuhany Kép forrása: bloglovin.com

Tévhit, hogy a radírozással a nyári barnaságot koptatod, sőt!

A nyáron megszerzett bronzos színedet legegyszerűbben és leghatásosabban egy finom szemcsés bőrradírral élénkítheted.

A radírszemcsék ugyanis épp azokat az elhalt, száraz hámsejteket távolítják el, amelyek szürkévé, fénytelenné és hámlóvá teszik a bőrt.

Ha megszabadulsz a barnaságodat kopottá, foltossá tévő, megvastagodott rétegtől, újra az üde színű réteg kerül elő.

Persze a radírozást sem szabad túlzásba vinni, heti egy-két alkalommal, finoman átdörzsölve a testedet alkalmazd, és utána lehetőleg langyos vízzel öblítsd át, ugyanis a forró víz nem tesz jót a bőrödnek.

Radírozás és tusolás után bőröd megfelelő hidratálásáról se feledkezz meg.

Hűsítő hidratálás Kép forrása: refinery29.com

A hidratálás minden évszakban fontos, pláne a bőrödet ért nyári viszontagságok után.

Lehetőleg minden tusolás után szánj időt a bőrápolásra, szokásos testápolód mellett heti egy-két alkalommal valamilyen természetes olajjal ápold, mint például a kókuszolaj, mely remek segítség lehet bőröd ideális nedvességtartalmának visszaállításában, ezáltal pedig a ragyogó, üde bőrszín megtartásában.

Az aloe vera vagy a jojobaolaj is hasonlóan áldásos hatásokkal bír, ha pedig nem riadsz vissza egy kis kotyvasztástól sem a barnaság megőrzése érdekében, keverj össze sárgarépa kivonatot és vörös tea kivonatot valamilyen nyugtató hatású olajban – mint például a mandulaolaj – és ezt masszírozd be a bőrödbe.