3 dolog, amit tudnod kell a hennatetoválásról, hogy később se bánd meg

Zabolai Margit
Írta: ,

Alig van olyan strand, ahol ne kínálkozna lehetőség hennatetoválás készítésére, a különleges minták láttán pedig azok is elcsábulnak, akik ódzkodnak a valódi tetoválástól. Ha neked is tetszenek a színes minták, bátran készíttess hennatetoválást, de nem árt előtte néhány dolgot tisztázni.

Minél tovább szárad, annál tartósabb marad

A hennafestéknek legalább egy órán keresztül kell száradnia, de a legjobb az, ha egy éjszakán át a bőrödön marad. Minél lassabban szárad a henna, annál erősebb nyomot hagy, ezért egy úgynevezett halwa sziruppal szokták bekenni, hogy lassabban kössön meg.

A száradó hennára és az arra felvitt masszára fólia kerül, ha tehát valóban tartós színt akarsz, számolj azzal, hogy néhány órán belül még nem mutogathatod a „tetoválásodat”.

Fontos tudni, hogy a henna festékanyag a valódi tetoválással ellentétben csak a bőr felszínére kerül és idővel teljesen lekopik, semmiféle nyomot nem hagy maga után.

Nem lesz rögtön szép, és nem is szépen tűnik el

A hennatetoválás, miután a masszát lemostad, narancsszínű mintát hagy a bőrön, de a végleges, vörös színt csak 48 órával később nyeri el, ezért, ha valamilyen különleges alkalomra készítteted a hennafestést, érdemes ezzel számolni.

A henna a bőr természetes hámlásával kopik le, hogy mennyi idő alatt, az egyénenként változhat, de egyes testrészeken egy hónapig is bírja.

Érdemes azt is észben tartani, hogy a henna nem egyik pillanatról a másikra fog eltűnni, a foltokban lekopó henna, pontosabban a megmaradó részei pedig zavaróak lehetnek.

Sokan csúnyának, igénytelen látványnak tartják. Sokak esetében azonban ez a folyamat nem tart tovább egy-két napnál, amit természetesen a minta mérete is befolyásol.

Ha a hennatetoválásod kopni kezdett, és szeretnél minél előbb megszabadulni tőle, segítségedre lehet a finom, kíméletes bőrradír.