A smink - STÍLUS születik, az önbizalom show - 6. rész

bien.hu
Írta: ,
A smink - STÍLUS születik, az önbizalom show - 6. rész

A STÍLUS születik 6. részében a 4 versenyző ellátogat a Dora Graff szépségszalonba, ahol életre szóló sminkelési tanácsokat kapnak. Nézzétek meg a nagy átalakulásokat és lessétek el a trükköket ti is!

Sokan úgy gondolják, hogy szép sminket csak egy profi sminkes tud készíteni, pedig ez egyáltalán nem így van – a megfelelő alapokkal, arcápolással, és néhány alapszabály betartásával bárki rátalálhat arra a stílusra, ami az arcához és a személyiségéhez a legjobban passzol. A YURKOV stílusszakértő csapata a STÍLUS születik új részében a sminkelés alapszabályaira tanította meg a résztvevő lányokat.

Az alapok nagyon fontosak!

Beraki-Graff Dóra, a YURKOV csapat makeup artistja nemcsak sminkes, de kozmetikus is egyben, így ő aztán biztosan tudja, hogy mennyire fontos az az alap, amire a smink felkerül.

Az arc akkor lesz a legideálisabb a sminkelésre, ha legalább hetente egyszer radírozzák, mert így az elhalt hámsejtek lekerülnek a bőrről, és nem lesz pikkelyes az alapozó.

A kornak megfelelő arcápolás elengedhetetlen

Nem véletlenül írják rá az arcápoló termékekre, hogy éppen milyen korosztálynak szánják őket – mindegyik mást tud, és más igényeket szolgál ki. A húszas-harmincas évek fordulópontján a test kollagéntermelése lassulni kezd, ami azzal jár, hogy a bőr megereszkedik. Ezelőtt érdemes inkább olyan termékeket használni, amelyek a bőr felsőbb rétegeit ápolják, utána pedig olyanokat, amelyek mélyápolásra is alkalmasak, és kifejezetten a kollagéntermelést serkentik.

Érdemes oválissá csalni az arcformát

A sminkesek között, és az átlagember számára is, a legszebb arcforma az ovális. Éppen ezért érdemes a sminkkel úgy csalni, hogy a saját arcunkat minél inkább errefelé manipuláljuk – oda kerüljön a highlighter, a pirosító és a bronzosító, ami képes egy kicsit optikailag csalni. Nagyon ritka, ha valaki csakis egy arcforma archetípusa, általában több jegyet is magunkon hordozunk, a sminkelést érdemes először ezek megállapításával kezdeni.

Határozd meg, hol legyen a szemöldököd!

A szemöldök természetes formáját érdemes egy szemceruza segítségével meghatározni.

Ahogy az orrtőtől felfelé mutat a ceruza, ott kell kezdődnie a szemöldöknek, ahol az orrtő és a szembogár közötti egyenes húzódik, ott van a legmagasabb pontja, és megint csak az orrtő és a szem széle között húzódó egyenes vonal meghosszabbításánál végződik.

Ezekkel az alapszabályokkal biztosan nem lesz természetellenes a végeredmény.

Közel vagy távolülő szemek – nem mindegy!

A legegyszerűbben úgy tudod megállapítani, hogy a szemeid mennyire helyezkednek el egymástól közel, és mennyire távol, hogy kézmértékkel leméred a szemed szélességét, majd ezt odaméred a két szemed közötti helyhez. Ha éppen akkora, hogy odafér, akkor ideális a távolság, ha nem fér oda, akkor közelülő szemeid vannak, ha pedig még hely is van utána, akkor távolülők.

Új rész minden hétfőn: iratkozz fel ide kattintva, ne maradj le egy részről se!
YURKOV stílustréningre ide kattintva tudsz jelentkezni.

A műsor főtámogatója a:

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!