Sminksuli: Élénk színek a szemhéjadon! Így csináld, hogy profi legyen

Írta: ,

Sokan kérdezitek tőlem, hogy hogyan tudnátok egy kis színt vinni a szemsminketekbe, megjeleníteni a ruhátok vagy a kiegészítőitek színét akár. Érthető, hogy a legtöbben óvatosak az élénk színekkel kapcsolatban, egyikőnk sem szeretne papagájt festeni magából. Hoztam nektek három példát, amik szerintem abszolút hordhatóak és egyszerű elkészíteni őket, meg is mutatom hogyan.

Facebook: juliakardomakeup
Instagram: julcsakardos

A szemhéj közepén, szürkével kombinálva

1/6 A szemhéj közepén, szürkével kombinálva

Az első variáció egy füstös szem, aminek a közepébe csempésszük bele a kiválasztott színt. Nagyon szépen kerekíti a szemet ez a forma, gyönyörűen mutat matt és fényes szemhéjpúderekkel egyaránt.

Ennél a sminknél a vízvonalat mindenképp érdemes sötétre színezni, ezért pici szemű lányoknak nem a legjobb választás. A képen egy elegáns sötétkék-arany kombinációt láthattok, én egy élénk citromsárga árnyalatot választottam középre, a füstös részt pedig szürkés-barnából festem meg, ami tompítja a sárgát.

Lássuk is lépésről-lépésre.

Így készítsd el

2/6 Így készítsd el

1. Első lépésként szemhéjbázist használtam az egész szemhéjamon, ahogy mindig.

Ezután a szürkésbarna szemhéjpúderrel kezdtem, egy kis fejű, lapos ecsettel vittem fel a mozgó szemhéj belső- és külső harmadára. Ugyanígy folytattam az alsó pillasor alatt. Ezután megfordítottam az ecsetet és a tiszta oldalát mártottam a citromsárga színbe. Ezt tapasztó mozdulatokkal helyeztem el a szemhéj közepén. Elsőre nem baj, ha nagyon élesen válik el a két szín, most jön a satírozás.

2. A satírozásnál az ecset a kulcs, a jobb felső sarokban láthatjátok milyen formára lesz szükségetek. Ezt az ecsetet belemártottam a szürkésbarna színbe és elkezdtem eldolgozni a széleket. Elég egyszer-kétszer belemártani a szemhéjpúderbe, a szép átmenet türelem kérdése. Amikor a szürke füstölést már szép egyenletesnek láttam, ugyanezzel az ecsettel eldolgoztam a sárga rész széleit is. Az alsó pillasor alatt egy kisebb, kúp alakú ecset az ideális, ezt nem is mártottam újra a szemhéjpúderbe, csak üresen satíroztam vele.

3. Ezután egy jól pigmentált, fekete szemceruzával kifestettem a vízvonalamat alul-felül, és a felső részen vékony vonalat húztam. Nagyon fontos, hogy szánjatok időt az alsó pillatő befestésére is, nem elég ha a vízvonal fekete, be kell férkőzni a pillák közé is. Nagyon jó krémes ceruzákat lehet kapni, amik víztaszítóra száradnak, ezekkel könnyű dolgozni és később nem kenődnek el.

4. Következhet a szempillaspirál, ebből én két réteget vittem fel.

5. Végül eltüntetem a szem alá hullott szemhéjpúdert egy kis micellás vízzel, és felviszem a korrektort a szemkörnyékemre. A szemödököm alatt már volt korrektor (ezzel tisztítottam ki a formát), viszont a belső szemzugban és a karikámon volt mit korrigálni. Legyetek óvatosak, hogy ne tegyétek tönkre a gyönyörű füstöléseteket, én a végén még vissza szoktam nyúlni a satírozó ecsethez és még egyszer, üresen átmegyek vele a széleken.

Irizáló pigment, tusvonallal

3/6 Irizáló pigment, tusvonallal

Ebben a sminkben azt szeretem, hogy mindössze egyetlen pigmentre/selyemporra és egy tusra van szükség az elkészítéséhez.

Léteznek olyan pigment porok, amik irizálnak, tehát váltják a színüket attól függően, hogy hogyan esik rájuk a fény. Így nincs szükség több színre és hosszú satírozgatásra, ecsetlen termék megold mindent.

Az én kedvencem egy MAC pigment, ami “blue brown” névre hallgat. Ezzel fogom elkészíteni a következő sminket, amihez a képen látható smink volt az inspirációm. Minden szemformához ajánlom, a tusvonal miatt a lefelé billenő szemű lányoknak különösen.

Így készítsd el

4/6 Így készítsd el

1. A szemhéjbázis ebben az esetben sem maradt ki, ebbe tapogattam bele az irizáló pigmentet egy lapos ecsettel.

A mélyítő ívemig vittem fel a színt, jó tömören, két rétegben. A bal felső sarokban jól látszik, hogy ez a pigment alapvetően vöröses-barna, de van egy különleges kék fénye. Az alsó pillasoron csak a külső egyharmadot festettem vékonyan, mert ezúttal inkább nyújtani és emelni szeretnék a szemformán.

2. A második lépés ismét a satírozás, amivel most könnyű dolgunk lesz, a fényes anyagokat mindig egyszerűbb eldolgozni. A képen látszik, hogy ahogy satírozom a pigmentet, egyre inkább a vöröses-barna árnyalat válik dominánssá, míg a mozgó szemhéjon marad kékes árnyalatú.

3. A tusvonalnak ezúttal is a szárny részével kezdtem, nyitott szemmel berajzoltam a nekem tetsző szöget és csak ezután indultam a belső szemzug felé. Vigyázat: a fényes pigmenteken néha gyengébben fognak az egyébként szép fekete tusok. Megeshet, hogy két rétegben kell majd rámennetek.

4. Szempillaspirált ezúttal csak a felső pillákra vittem fel, ugyancsak az optikai emelés miatt.

5. Az utolsó simítás a korrektorozás volt, ezzel a tusvonal ívét is ki tudjátok tisztítani, ha szükséges. Kész is. Egyszerű és különleges.

Színes vízvonal

5/6 Színes vízvonal

Az utolsó verzió lényege, hogy a szemhéjpúderek lehetnek natúr / föld színűek, de a vízvonal élénk ceruzával van kiemelve. Megmondom őszintén, sokáig nem rajongtam ezért a megoldásért, de rájöttem, hogy nagyon dögös tud lenni és jó színválasztás esetén a szemszínt is kiemelheti.

Például barna szemhez a ciánkék… wow! A ceruza választásnál fontos, hogy könnyen kenhető, krémes állagú legyen, de semmiképpen sem csillámos!

Sokan érzékenyek a fényes ceruzákra, főleg olyan kényes területen, mint a vízvonal. Lássuk hogyan mutat mindez egy füstös árnyékolással kombinálva.

Így készítsd el

6/6 Így készítsd el

1. Alapnak egy különleges barna árnyalatot választottam, ami “Camel” névre hallgat, szerintem találó, ez egy teve szín. Satírozó ecsettel vittem fel a szemhéjbázisra, így egy lépésben el is satíroztam.

2. Ebben az esetben az alsó pillasoron is vastagon füstölve vittem fel a színt. Váltogattam a satírozó és a kúp alakú ecsetet, hogy a töveknél intenzívebb legyen az árnyalat és lefelé elhalványuljon.

3. Ezután a kúp ecsetet egy sötétebb matt, csokoládé barnába mártottam, és alul-felül ráerősítettem a satír külső felére. Fontos, hogy itt már szűkebben helyeztem el a színt, hogy a világosabb barnával készített átmenetet ne tegyem tönkre.

4. Spirálozás következik alul-felül, két rétegben legalább. Ha kerül egy kis spirál a vízvonalra, azt érdemes fülpiszkálóval kitakarítani, nehogy elszínezze a most következő élénk színünket.

5. Elő a rikító ceruzákkal! Nagyjából 3 rétegben lett ilyen telt a szín, én ezt használtam: NYX - Jumbo Eye Pencil - Electric Blue

Hajrá lányok, próbáljátok ki a kedvenceteket! Itt a nyár, legyünk színesek!Ha a cikk elolvasása után mégis bizonytalanok maradtok, keressetek bátran: Facebook, Instagram: julia_kardos_mua