Sminksuli: Élénk színek a szemhéjadon! Így csináld, hogy profi legyen

Kardos Julia
Írta: ,
Sminksuli: Élénk színek a szemhéjadon! Így csináld, hogy profi legyen

Sokan kérdezitek tőlem, hogy hogyan tudnátok egy kis színt vinni a szemsminketekbe, megjeleníteni a ruhátok vagy a kiegészítőitek színét akár. Érthető, hogy a legtöbben óvatosak az élénk színekkel kapcsolatban, egyikőnk sem szeretne papagájt festeni magából. Hoztam nektek három példát, amik szerintem abszolút hordhatóak és egyszerű elkészíteni őket, meg is mutatom hogyan.

Facebook: juliakardomakeup
Instagram: julcsakardos

A szemhéj közepén, szürkével kombinálva

Az első variáció egy füstös szem, aminek a közepébe csempésszük bele a kiválasztott színt. Nagyon szépen kerekíti a szemet ez a forma, gyönyörűen mutat matt és fényes szemhéjpúderekkel egyaránt.

Ennél a sminknél a vízvonalat mindenképp érdemes sötétre színezni, ezért pici szemű lányoknak nem a legjobb választás. A képen egy elegáns sötétkék-arany kombinációt láthattok, én egy élénk citromsárga árnyalatot választottam középre, a füstös részt pedig szürkés-barnából festem meg, ami tompítja a sárgát.

Lássuk is lépésről-lépésre.

Így készítsd el

1. Első lépésként szemhéjbázist használtam az egész szemhéjamon, ahogy mindig.

Ezután a szürkésbarna szemhéjpúderrel kezdtem, egy kis fejű, lapos ecsettel vittem fel a mozgó szemhéj belső- és külső harmadára. Ugyanígy folytattam az alsó pillasor alatt. Ezután megfordítottam az ecsetet és a tiszta oldalát mártottam a citromsárga színbe. Ezt tapasztó mozdulatokkal helyeztem el a szemhéj közepén. Elsőre nem baj, ha nagyon élesen válik el a két szín, most jön a satírozás.

2. A satírozásnál az ecset a kulcs, a jobb felső sarokban láthatjátok milyen formára lesz szükségetek. Ezt az ecsetet belemártottam a szürkésbarna színbe és elkezdtem eldolgozni a széleket. Elég egyszer-kétszer belemártani a szemhéjpúderbe, a szép átmenet türelem kérdése. Amikor a szürke füstölést már szép egyenletesnek láttam, ugyanezzel az ecsettel eldolgoztam a sárga rész széleit is. Az alsó pillasor alatt egy kisebb, kúp alakú ecset az ideális, ezt nem is mártottam újra a szemhéjpúderbe, csak üresen satíroztam vele.

3. Ezután egy jól pigmentált, fekete szemceruzával kifestettem a vízvonalamat alul-felül, és a felső részen vékony vonalat húztam. Nagyon fontos, hogy szánjatok időt az alsó pillatő befestésére is, nem elég ha a vízvonal fekete, be kell férkőzni a pillák közé is. Nagyon jó krémes ceruzákat lehet kapni, amik víztaszítóra száradnak, ezekkel könnyű dolgozni és később nem kenődnek el.

4. Következhet a szempillaspirál, ebből én két réteget vittem fel.

5. Végül eltüntetem a szem alá hullott szemhéjpúdert egy kis micellás vízzel, és felviszem a korrektort a szemkörnyékemre. A szemödököm alatt már volt korrektor (ezzel tisztítottam ki a formát), viszont a belső szemzugban és a karikámon volt mit korrigálni. Legyetek óvatosak, hogy ne tegyétek tönkre a gyönyörű füstöléseteket, én a végén még vissza szoktam nyúlni a satírozó ecsethez és még egyszer, üresen átmegyek vele a széleken.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv