Így viseld fájdalommentesen a magassarkúdat

Írta: ,

A világ egyik legnehezebb feladata úgy sétálni egy magassarkúban, hogy ne tűnj egy újszülött zsiráfbébinek. És még ennél is nehezebb úgy viselni azt a gyönyörű cipellőt, hogy ne akarjanak leesni a lábaid a fájdalomtól – de az alábbi tippekkel menni fog!

Biztos, hogy jó a méret? Kép forrása: hercampus.com

1/5 Biztos, hogy jó a méret?

Bármilyen jó minőségű cipőt is veszel, akármennyire is ügyesen jársz-kelsz benne, ha nem megfelelő a méret, mindenképpen fájni fog benne a lábad. Figyelj arra, hogy az évek során változik a lábméreted, és ez nem csak addig igaz, amíg a tested többi része is nő – még felnőttként is zsugorodhat vagy nőhet a lábad.

Próbáld ki, hogy profikkal leméreted a lábfejedet minden évben – így már biztosan tudni fogod, hányas cipőre van szükséged.

Arra is vigyázz, hogy a különböző márkák különbözőképpen értelmezik a mérettáblázatot: ami az egyiknél 38-as, az lehet, hogy a másiknál inkább 37-es. Próbáld fel, mérd le, és tipegj benne egy kicsit, így biztosan érezni fogod, hogy csúszkál-e benne a lábad, vagy éppen szorítja-e az ujjaidat.

Minél vastagabb, annál jobb Kép forrása: angelsstyle.tumblr.com

2/5 Minél vastagabb, annál jobb

Mármint a cipő sarka – minél vastagabb, annál kevésbé terhelődik egy apró területre a testsúlyod, így nem fog úgy fájni a sarkad az este végére, hogy menni sem tudsz.

Sőt, a vékonyabb sarkú cipők ellen szól az is, hogy ide-oda dülöngél bennük a lábad, hiszen nem természetes neki, hogy ilyen kis felületen kell megállnia.

Ha vastagabb sarkat választasz, kevésbé terheled a bokádat is, és lehet bármilyen magas is, nem fogod úgy érezni magad, mint egy őzgida a csúszós erdei talajon.

Nyújtsd a lábaid! Kép forrása: phoenix-legend.tumblr.com

3/5 Nyújtsd a lábaid!

Néha vedd le a gyönyörű cipőcsodát a lábadról, és mozgasd meg kicsit a bokádat. Nyújtsd előre-hátra a lábfejed, és masszírozd egy kicsit az ujjaiddal. Így a vérkeringésed fellendül, és újra élet kerül a lábaidba.

Figyelj különösen a lábikrádra és arra, hogy az Achilles-inadat rendesen kinyújtsd, mert ez hatalmas terhelést kap a furcsa lábtartás miatt, amire a magassarkúban kényszeríted.

Az sem baj, ha a feszült vádlidat is átgyúrod picit.

Fontos, hogy rendesen tartson! Kép forrása: rstyle.me

4/5 Fontos, hogy rendesen tartson!

Válassz olyan cipőt, amelyiknél nem csak apró, vékony pántok tartják a lábadat, ez ugyanis nagyon rosszat tesz a lábfejednek.

Ha olyan lábbelit választasz, ami jobban megfogja a lábfejed felső részét, és nem engedi, hogy ide-oda mozogjon a cipőben, már rengeteget tettél azért, hogy pár óra múlva ne égjen le az egész talpad.

Ha nyáron nem akarod, hogy a melegben bepálljon a lábad a cipőben, válassz olyat, ami ugyan pántos, de több tartást biztosít, és a bokádat is átfogja.

Kérj segítséget! Kép forrása: kobieceinspiracje.pl

5/5 Kérj segítséget!

Cipőboltban sok mindent ajánlanak a cipőhöz, de általában kedvesen nemet mondunk (ritka, ha valaki megveszi azt a több ezer forintos bőrápolót, és ha mégis, hamar rájön, hogy nem kellett volna) – pedig ez esetben érdemes hallgatni az eladókra.

Az itt kapható apró zselépárnák ugyanis valószínűleg valamiféle természetfeletti hatalom ajándékai a nőknek: annyit segíthetnek egy-egy magassarkúban töltött éjszakán, hogy el sem hinnéd.

Leveszik a súlyt a talpad párnácskáiról, hűtenek és pihe-puhák, akár órákkal meg tudják hosszabbítani a lábad túlélési esélyeit. Úgyhogy ezúttal mondj igent, ha az eladók megpróbálják rádtukmálni a zselés cipőpárnákat! ;)