Variációk sálra – Így viseld, ha beköszönt a hideg

Írta: ,

Amikor beköszöntenek az első hideg, szeles napok, akkor előkerülnek a szekrény mélyéről a meleg, kötött sálak is. Ezek a ruhadarabok a hűvös hónapok alapvető kiegészítői, éppen ezért nem mindegy, hogyan is viseljük őket. Az alábbiakban 6 olyan sálkötési módot mutatunk neked, amellyel a már megszokott darabokat is izgalmassá teheted!

Csomóra csomót! Kép forrása: tugunicorn.blogspot.com

1/5 Csomóra csomót!

Ez a módszer az úgynevezett „francia kötés” egy továbbgondolt verziója. Úgy készítheted el, hogy félbehajtod a sálat, átdobod a fejeden – közben a két kezeddel erősen fogod a hurkot, a másikkal pedig összefogod a sál két végét –, ezután az egyik szálat felülről átbújtatod a hurkon, a másik szálat pedig a maradék kis hurokba alulról bújtatod be.

És innen kezdődik a játék, hogy ezt a technikát használva továbbcsomózd a sáladat a saját ízlésed szerint.

Ezt a módszert leginkább a képen látható vékonyabb, pamut sálból érdemes elkészíteni, ami egyébként legalább olyan jól melegít, mint egy vastagabb, kötött darab.

Viseld övvel! Kép forrása: blog.stitchfix.com

2/5 Viseld övvel!

Ezt a módszert inkább az őszi hónapokra javasoljuk, de akár a télikabát alatt is viselheted a sálad mellényként.

Szinte bármilyen sálból el lehet készíteni, a lényeg, hogy hosszú legyen, és leérjen egészen a derekadig, hiszen csak így lesz igazán mutatós.

Mellényt leginkább nagyméretű, úgynevezett pokróc sálból készíthetsz – ezt hordhatod szimplán a válladon átvetve, vagy háromszögbe hajtva is.

Sálból kámzsa Kép forrása: wachabuy.com

3/5 Sálból kámzsa

Van egy jó hírünk: egy kis trükkel egy egyszerű sálból is kámzsát tudsz varázsolni pillanatok alatt, és még varrógép sem kell hozzá! Fogd meg a sálad két végét és köss rá egy picike csomót – ügyelj rá, hogy tényleg a végére kerüljön –, aztán vedd a nyakadba, majd csavarj egyet elől a sálon, hogy egy nyolcast formázzon, és bújtasd át a fejeden a hurkot.

Nyilván nem áll majd tökéletesen, és a csomó is látszani fog, ezért igazgatni kell, de a végeredmény sokkal egyedibb lesz.

Ezt a technikát vastag, kötött sálból nem érdemes elkészíteni, mert a túl nagy csomót sokkal nehezebb álcázni, ráadásul a kabát alatt úgy fog kinézni, mintha púpos lennél.

Kösd meg a végét! Kép forrása: goldendivineblog.com

4/5 Kösd meg a végét!

A szimplán csomózott sálról legtöbbünknek az a gyermekkori kép ugrik be, amikor szánkózás előtt a felnőttek még egy jó erőset csomóztak a sálunkon, nehogy torokgyulladást kapjunk. Nos, ez a variáció ennek az újragondolása – mivel itt a csomó a sál végén helyezkedik el.

Ezzel a megoldással tulajdonképpen egy nyakláncot készítettünk a sálunkból – és mivel vékonyabb anyagú sállal a legmutatósabb, ezért főként a melegebb őszi napokra javasoljuk.

Egy ilyen megoldás remek kiegészítője lehet egy csizmás, ruhás őszi szettnek is.

Vedd lazán! Kép forrása: hendayestyle.com

5/5 Vedd lazán!

A nagyobb méretű sálakat elég csak lazán a nyakad köré vetni, hiszen így is igazán látványos hatást tudsz elérni velük.

Itt tényleg csak a képzelet szabhat határokat számodra! Egy elegáns ruhát is ellensúlyozhatsz, de akár ki is emelheted a ruha szépségét ezzel a lezser megoldással.

Egy egyszínű fekete vagy szürke szettet feldobhatsz az idei tél divatszíneiben – például mustársárgában vagy lilában – pompázó sállal is.