Úri divatok: burgundi, bársony és kalap

Kató Iringó
Írta: ,
Úri divatok: burgundi, bársony és kalap

Szívesen vásárolnál magadnak mostanában 1-2 új ruhát, de már unod az átlagos, hétköznapi holmikat, mint például a farmer-póló kombó? Akkor kölcsönözz pár ötletet az úri divatból – most  3 olyan különleges öltözködési tippet mutatunk neked, amit érdemes fontolóra venned, hogyha szeretnél egy picit  „előkelőbb’’ szerelésben pompázni idén nyáron.

Burgundi vörös

Határozottan állíthatjuk, hogy már nemcsak a borkedvelők kedvenc színe a burgundi vörös, hanem az öltözködésben is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert ez az arisztokratikus árnyalat. Nem véletlen, hogy a Pantone Intézet is a tavalyi év hivatalos trendszínének választotta a marsalát, mely egy szicíliai borpárlatról kapta a nevét. Szóval, ha új tónusok után áhítozik a szemed, akkor ez az elegáns vöröses-barnás színvilág legyen az, amit elsőként kipróbálsz. A burgundi vörös egy mély, hűvös árnyalat, és sokan arra a bizonyos francia stílusra asszociálnak róla, ami kétségkívül időtálló, így akármikor folyamodhatunk hozzá segítségért. Jóllehet némiképp őszies hangulatú szín, de nyáron is gondtalanul alkalmazhatjuk.

Jó hír, hogy a burgundi univerzális abból a szempontból, hogy hétköznapokon és különleges alkalmakkor is nyugodtan bevethetjük. Egy dologra azonban ügyeljünk: igen markáns árnyalatról lévén szó ne essünk túlzásba, azaz épp elég, hogyha egy outfiten belül 1-2 burgundi ruhadarabot viselünk – kombinálhatjuk viszont a visszafogott bézs, fehér vagy szürke árnyalatok egyikével. Jó tudni, hogy ez a szín többnyire mindenkinek jól áll, ám a szőke és vörös hajúak mégis inkább visszafogottabb módon viseljék, pl. kiegészítők (táska, öv) formájában.

Tipp: Képzeld el, hogy mennyire finoman csábító látványt nyújtana, hogyha a strandon egy burgundi színű bikiniben tündökölnél? Az biztos, hogy szokatlan és rendkívüli lenne a megjelenésed a sok rózsaszín és kék fürdőruha között!

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv