5 életmentő trükk: eképpen törd be az új cipőt vízhólyagok nélkül

Zabolai Margit
Írta: ,
5 életmentő trükk: eképpen törd be az új cipőt vízhólyagok nélkül

Jönnek az esős napok, ilyenkor sokan beruháznak egy új pár, vízhatlan lábbelire, de az új cipő fölötti felhőtlen öröm sokszor csak az első vízhólyagig tart. Te is jártál már így, igaz? Akkor jól figyelj, mert most adunk pár tippet, hogy ne kelljen olyan fájdalmasan összemérni, ki az erősebb: lábad, vagy a cipőd?

Szerezz be cipőfát! Kép forrása: indenfor.com

Nagyobb cipőboltokban vagy áruházakban kapni olyan sámfát, amire felhúzhatod a cipődet, sőt sokszor ezekhez speciális puhító permetet is adnak.

Néhány ilyen sámfát mindenképpen jó beruházás beszerezni, egyrészt, mert az újonnan vásárolt cipőidet mindig csak egyszerűen rájuk húzhatod, hogy ne a lábaidon kelljen kitágulniuk.

Másrészt a drágább darabokat tarthatod is ezen, hogy megőrizzék a formájukat, és tárolás közben véletlenül se törjön be például az orr- vagy sarokrészük.

De mehetnek a fagyasztóba is... Kép forrása: howlcreativeco.com

Oké, nem biztos, hogy ezt feltétlenül a legdrágább pár cipőddel kell kipróbálnod, de ha az anyaszomorítók máskülönben tényleg hordhatatlanok, egy kísérletet megér a dolog: egy légmentesen zárható zacskóba engedj vizet, majd nyomd a cipő orrába úgy, hogy mindenhol kitöltse, végül tedd a cipőt a fagyasztóba.

Ahogyan a víz megfagy, a térfogata megnő, és óvatosan kitágítja a cipődet egy kicsit.

Ez pedig azt jelenti, hogy a te érzékeny lábaidnak kevesebb munkát kell végezniük!