Így törd be az új cipőt vízhólyagok nélkül!

Írta: ,

Jönnek az esős napok, ilyenkor sokan beruháznak egy új pár, vízhatlan lábbelire, de az új cipő fölötti felhőtlen öröm sokszor csak az első vízhólyagig tart. Te is jártál már így, igaz? Akkor jól figyelj, mert most adunk pár tippet, hogy ne kelljen olyan fájdalmasan összemérni, ki az erősebb: lábad, vagy a cipőd?

Elő azt a pamutzoknit! Kép forrása: etsy.com, hezwagarcia

Lehet, hogy hazaérve alig várod már, hogy lerúgd magadról a gyötrelmes cipőket, de ahelyett, hogy ezt az utat járnád, érdemesebb, ha először otthon gyűröd őket egy kicsit. Húzd fel a lehető legvastagabb pár zoknidat, ha kell, viselj belőle egyszerre kettőt is, és vedd fel azokat a makacs cipellőket!

Az is jó, ha csak ücsörögsz bennük, de ha sétálsz, még hamarabb betörnek.

A cipő így a vastag zoknis lábhoz kezd el idomulni, és rövid időn belül már nyugodtan viselheted odakint is, normál zoknival a lábaidon – olyan lesz, mintha csak rád öntötték volna őket.

Vesd be a hajszárítót! Kép forrása: bhg.com

Nem, most nem frizurát fogunk készíteni, bár ha közben ahhoz is megjön a kedved, semmi akadálya. Húzd fel a cipőket, és egy hajszárítóval kezdd el melegíteni őket.

Nem kell túlságosan felforrósítani, nem az a cél, hogy megsüsd az új lábbelit, vagy megfőzd a lábaidat, elég csak néhány másodpercig eléjük tartani a meleg hajszárítót.

Ez után hagyd a lábadon a cipőt, amíg ki nem hűl, majd, ha szükséges, ismételd meg a műveletet. A meleg anyag rugalmasabb, és könnyebben idomul a lábaidhoz.