Tuti alapdarabok, amelyek nem hiányozhatnak a ruhatáradból

Cseh Éva
Írta: ,
Tuti alapdarabok, amelyek nem hiányozhatnak a ruhatáradból

Ismerős lehet az érzés, amikor szívesen megvennénk egy általunk kiszemelt, akár különlegesebb ruhadarabot, de nem merjük megvásárolni, mert pont nincs hozzá passzoló felsőnk, nadrágunk, vagy éppen cipőnk… 

Pontosan az ilyen esetek elkerülésére nyújtanak nagyon jó megoldást az egyszerű, de nagyszerű alapdarabok, amelyek nem árt, ha minden női ruhatár készletében szerepelnek. Nagyon sok esetben jó megoldást jelenthetnek, amolyan biztonsági darabként is tekinthetünk rájuk.

Van az a mondás, hogy a kevesebb több, vagy éppen egyszerű és nagyszerű. Nos, most ezekről a nagyon praktikus alapdarabokról tartanék egy kis bemutatót, ami elképzelhető, hogy már ott lapul a gardróbod mélyén, csak éppen nem tudtad, hogy mennyire jó, hogy van.

A mindenhez passzoló farmer

Tudjuk jól, hogy manapság a farmert már sportosan és elegánsabban is viselhetjük. Az éppen aktuális trendek valamelyest mindig pofoznak a farmerek fazonjain, koptatásain, színein, részletein, de általában az egyszerű sötét csőszárú, vagy a szűk szárú viszonylag könnyen beszerezhető.

Nagyon jól jöhetnek azok a darabok, amelyeken nincsen igazán semmilyen különösebb meghatározó divatelem, (nagy szaggatások, erős koptatás, szegecs…) mert ezekhez elég könnyen lehet öltözködni. Nagyon praktikus, ha a sötétkék, fekete, bézs árnyalataiból begyűjtünk párat, mert ezekhez a színekhez elég könnyen tudunk más árnyalatokat is társítani.

A sima fehér top, ing és póló

Köztudott, hogy a fehér minden színnel jól mutat, és egyben sokszor elegáns benyomást is kelthet, főleg ha sötétebb tónusokkal variáljuk (fekete, sötétkék, bordó). Egy jól megválasztott fehér ing, vagy top egy elegáns blézerrel is társítható.

Ha picit lazább eleganciára vágyunk, akkor a póló is megállja a helyét. Ugyan ilyen jól mutathat egy kardigánnal, de praktikus lehet egy áttetsző blúz alatt is (ilyenkor esetekre a testszínű top is nagyon jó megoldást jelent).

Ha viszont pulcsit veszünk, aláöltözve is nagyon ideális ruhadarab lehet. Mindemellett természetesen önmagukban, egyéb plusz réteg nélkül is megállják helyüket. A fehér mellett sokszor jól jöhet még a bézs, illetve a fekete, szürke árnyalatai is.

Egy tuti blézer

Sokan szeretjük, hiszen nagyon öltöztet, és számos esetben megállja a helyét. Az irodai megjelenésnek az egyik alapdarabját képezi, de jól jöhet még egy állásinterjún, vagy egy szalagavatón, esetleg valamilyen alkalmi megjelenés esetében is.

Ráadásul egyes darabokat viselhetünk sportosabban és elegánsan is. Társíthatjuk a korábban már említett klasszikus fehér inggel, vagy toppal, vagy valamilyen más, számunkra előnyös árnyalattal, de akár még egy csíkos, vagy mintás felsőhöz is. Pontosan azért nagyon jó alapdarab, mert elég sok lehetőség rejlik benne.

Mindezen felül a karcsúsított fazonok minden alkathoz passzolnak, az anyagra, mintára, színre és a hosszára azonban érdemes vásárláskor jobban odafigyelni. Aki kedveli ezt a ruhadarabot, annak érdemes néhányat betáraznia a tavaszi szezonra.

Az egyszerű körömcipő

Vannak alkalmak mikor még ha ódzkodunk is tőle, a legjobb megoldást egy csinos és egyszerű körömcipő jelenti. Ebben a lábbeliben egycsapásra nagyon nőiesek, vonzóak és elegánsak is lehetünk.

Szintén egy olyan darab, amit leginkább sokfélesége miatt kedvelünk. Jól mutat egy egyszerű farmerral, de ugyanakkor egy csini kis koktélruhával is. Színek közül a legpraktikusabb a fekete, nude és a bézs árnyalatai, ezekhez szintén nagyon könnyen lehet öltözni.

A merészebbek az arany vagy ezüst színeiben is gondolkodhatnak, mert szintén sok mindennel jól mutatnak.

A tornacipő

Ha elbizonytalanodtál, hogy az általad megálmodott outfithez milyen topánt illik húzni, akkor nagyon sok esetben egy tornacipő meg tudja menteni a helyzeted.

Titka szintén a sokszínűségében rejlik, hiszen sportossal és sportosan elegáns stílusban is egyaránt viselhető. Nagyon jól nézhet ki akár egy farmer, ing, blézer kombóval is. Legpraktikusabb megoldást az egyszínű fehér, fekete, és a szürkés árnyalatok jelentik.

A balerina

Ha a tornacipő túl sportosnak bizonyul, a körömcipő sem éppen a legjobb megoldás, akkor egy egyszerű balerinával biztosan nem lőhetünk mellé. Szintén fekete, fehér, bézs, és nude, esetleg arany, vagy ezüstszínben a leginkább jolly joker darabok.

A cicanaci

Szintén sokan szeretjük, mert egy nagyon kényelmes alapdarab. Hosszabb pulcsikkal, felsőkkel, tunikákkal érdemes viselni, de ha elég kényelmes, akkor hidegebb időben még a nadrágunk alatt egy plusz rétegként is viselhetjük.

Ezért talán a megunt, kicsit kopottabb darabokat sem kell feltétlen kidobnunk, mert fázósaknak még nagyon jól jöhet. Érdemes alapdarabként egy feketét beszerezni, mert az nagyon sok mindennel jól mutat, de egy sötétkék, sötétszürke is jó választás lehet. 

A bőrdzseki

Akik szeretik a vagányabb darabokat, azoknak ez a kabáttípus ősszel, tavasszal, esetleg hűvösebb nyári napokon szintén egy tuti alapnak számíthat. A most nagyon divatos és szinte mindenhol kapható motoros fazonok a sportosabb és elegánsabb stílusok mellett is jól megférnek.

Leggyakrabban fekete színben találkozunk vele, de a bézsben, esetleg más színben is megtaláljuk az üzletek polcain.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba