Trükkös gardróbkiegészítők a rendezett ruhatárért

Stumpf Bea
Írta: ,

A gardróbunk – bármekkora is – nagyon fontos része a lakásunknak. Hiszen nem csupán szépnek, de praktikusnak is kell lennie ahhoz, hogy valóban segítse az életed (és ne kelljen minden második nap teljes gardróbátrendezést tartanod ahhoz, hogy végre megtaláld azt a bizonyos fekete blúzt, amit már ezer éve keresel). Szóval ha neked is vannak olyan reggeleid, amikor túl sok időbe telik megtalálni valamit a szekrényben vagy a cipőid már szinte átvették az uralmat a lakásban, akkor olvass tovább, ezek a rendszerezési tippek neked is szólnak!

Csak a lényeget! Kép forrása: babble.com

Bármekkora is a lakásod, ha minden olyan ruhát megtartasz, amire egyáltalán nincs szükséged, és évek óta nem volt rajtad, akkor nagy rá a valószínűség, hogy a legjobb rendszerezési technikával is káosz lesz a gardróbod.

A rendszerezés első lépése tehát, hogy csak az legyen a lakásodban, illetve a szekrényeidben, amire tényleg szükséged van. A többi mehet gardróbvásárra, jótékony célra, vagy ha még nem vagy felkészülve arra, hogy elengedj néhány dolgot, akkor a pincébe, illetve egyéb külső tárolóba.

Hidd el, ha a régit kiteszed, sokkal átláthatóbb lesz a szekrényed és ettől jobban is fogod érezni magad!

Dobozok Kép forrása: curbly.com

Nagyon fontos gardróbrendezési szabály, hogy ne legyen minden szem előtt! Egy praktikus gardrób lényege, hogy mindent egyszerűen elérj, átlásd a ruháidat és könnyen rendet tudj tartani.

Ezért praktikus, ha a ritkábban használt ruhákat és cipőket különböző dobozokban tárolod. Így egyrészt felpakolhatod őket a szekrény tetejére vagy le az ágy alá (azaz nem lesznek szem előtt), másrészt véded is őket attól, hogy porosodjanak vagy gyűrődjenek.

Tipp: Időt és energiát spórolsz magadnak, ha a dobozaidat felcímkézed, vagy különböző színkódokat használsz, hiszen így pontosan tudni fogod majd, hogy miért hova kell nyúlnod.