Tölcsér, nyalóka, váza? 8 alaktípus a megszokottakon túl - Ilyen ruhák állnak jól

Körtvélyfáy Zsófia
Írta: ,

Homokóra, körte, alma,téglalap. Ismerősen hangzanak ezek az alaktípusok, de sehogy sem tudod magad besorolni közéjük? Akkor lehet, hogy nem is ide tartozol. Képzeld, ezen a négy kategórián kívül jóval több van, hiszen ahogy minden mást, a női testet sem lehet ilyen szűk keretek közé szorítani. Ha kíváncsi vagy, te melyikbe tartozol igazából, és pontosan milyen ruhadarab áll jól Neked, lapozd át cikkünket, hogy megtudd melyik még az a nyolc alaktípus.

Nyalóka

Hosszú lábak, nagyobb keblek és fenék, rövid derék és keskeny vállak jellemzi ezt a típust. A csípő nem túl hangsúlyos, nincs jól láthatóan elkülönülve a deréktól.

Öltözködésben, tereld a tekintetet hosszú és gyönyörű lábaidra, amit mindenki oly nagyon irigyel.

Formás lábaidat bátran kiemelheted egy-egy meseszép magassarkú cipellővel is. Ruhában pedig csípőt erősítő fazont válassz!

Harang

Ez a típus keskeny vállal, széles derékkal és csípővel valamint kicsit vastagabb combokkal lett megáldva.

Válassz olyan ruhadarabokat, amik optikailag szélesítik a vállaidat.

Erre a célra tökéletesen megfelelnek a kámzsa nyakú felsők, pulóverek, válltöméses blúzok.

Egy lágyabb esésű vagy egyenes fazonú nadrág pedig remekül eltereli a figyelmet a csípőről, combokról. Legalább egy kis sarok a cipőn rengeteget hosszíthat az alakodon.

Messziről kerüld el viszont a túldíszített szoknyákat és cicanadrágokat, de jegyezd meg a denevérujjú felsők sem a barátaid.