Tökéletes hajbavalók az idei trend szerint

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nem csupán a klasszikusnak bizonyuló kiegészítők terén találkozhatunk újszerű megoldásokkal, fokozatosan egyre nagyobb figyelem hárul a hajbavalókra is. A következőkben az idei irányzatokkal foglalkozunk, amik a hétköznapi viseleteken túl inspirációkat adhatnak a báli készülődéshez is.

A fejpántok divatosak és hasznosak

Az idei irányzatok szerint az egyik legdivatosabb kiegészítő, amit a hajunkban viselhetünk, az a fejpánt.

Ezek a hol kendőszerű, hol inkább az edzés során bevetett pántokra emlékeztető kiegészítők nem csupán divatosak, hanem rendkívül hasznosak is tudnak lenni a hétköznapok során.

Segítségükkel félrefoghatjuk a zavaró szálakat, eltűzhetjük a frufrunkat, vagy egyszerűen fiatalosabb megjelenésre tehetünk szert.

Az egészen visszafogott, letisztult, teljesen hétköznapi fejpántokon túl találunk olyan darabokat is, amik már jóformán túldíszítettek, de ezek ízléstől függően kiválóan megállják majd a helyüket a téli ünnepek során.

Amikor éppen a csillogás, az elegancia és a külsőnk különleges megújítása a cél, akkor nem is nyúlhatnánk látványosabb kiegészítő után, mint amit a díszített fejpántok jelentenek.

Hódítanak a koronák

Királyi, de legalábbis garantáltan hercegnős viseletet nyújtanak a főként hajpántok által inspirált, koronaformájú hajbavalók.

Egyes esetekben a kivitelést szó szerint kell érteni, akadtak olyan tervezők, akik valóban koronával felérő, extrém megmunkálású fejdíszeket vonultattak fel.

Természetesen a csattal rögzített, statement koronákon túl akadtak jóval egyszerűbb megoldások is, amik az esztétikusan díszített, ám kétségtelenül feltűnő hajpántokkal vetekedtek. 

Az őszi, téli divat szerint mindenki királynőnek érezheti magát, főleg az ünnepnapokon, amikor a letisztult, elegáns külsőnkhöz egy ilyen csodás kiegészítőt társítunk.

A szolidabb megjelenésre vágyók voksolhatnak a díszített, ám inkább headbandre emlékeztető, hercegnői hajbavalókra.