Tökéletes hajbavalók az idei trend szerint

Írta: ,

Nem csupán a klasszikusnak bizonyuló kiegészítők terén találkozhatunk újszerű megoldásokkal, fokozatosan egyre nagyobb figyelem hárul a hajbavalókra is. A következőkben az idei irányzatokkal foglalkozunk, amik a hétköznapi viseleteken túl inspirációkat adhatnak a báli készülődéshez is.

A fejpántok divatosak és hasznosak

1/6 A fejpántok divatosak és hasznosak

Az idei irányzatok szerint az egyik legdivatosabb kiegészítő, amit a hajunkban viselhetünk, az a fejpánt.

Ezek a hol kendőszerű, hol inkább az edzés során bevetett pántokra emlékeztető kiegészítők nem csupán divatosak, hanem rendkívül hasznosak is tudnak lenni a hétköznapok során.

Segítségükkel félrefoghatjuk a zavaró szálakat, eltűzhetjük a frufrunkat, vagy egyszerűen fiatalosabb megjelenésre tehetünk szert.

Az egészen visszafogott, letisztult, teljesen hétköznapi fejpántokon túl találunk olyan darabokat is, amik már jóformán túldíszítettek, de ezek ízléstől függően kiválóan megállják majd a helyüket a téli ünnepek során.

Amikor éppen a csillogás, az elegancia és a külsőnk különleges megújítása a cél, akkor nem is nyúlhatnánk látványosabb kiegészítő után, mint amit a díszített fejpántok jelentenek.

Hódítanak a koronák

2/6 Hódítanak a koronák

Királyi, de legalábbis garantáltan hercegnős viseletet nyújtanak a főként hajpántok által inspirált, koronaformájú hajbavalók.

Egyes esetekben a kivitelést szó szerint kell érteni, akadtak olyan tervezők, akik valóban koronával felérő, extrém megmunkálású fejdíszeket vonultattak fel.

Természetesen a csattal rögzített, statement koronákon túl akadtak jóval egyszerűbb megoldások is, amik az esztétikusan díszített, ám kétségtelenül feltűnő hajpántokkal vetekedtek. 

Az őszi, téli divat szerint mindenki királynőnek érezheti magát, főleg az ünnepnapokon, amikor a letisztult, elegáns külsőnkhöz egy ilyen csodás kiegészítőt társítunk.

A szolidabb megjelenésre vágyók voksolhatnak a díszített, ám inkább headbandre emlékeztető, hercegnői hajbavalókra. 

Elő a kendőkkel

3/6 Elő a kendőkkel

Sokaknak még mindig az idős, leharcolt nagymamák jutnak eszükbe a fejkendőkről, pedig ők még egyáltalán nem a divat, sokkal inkább a praktikum és a szokások végett nyúltak ezért a hasznos kiegészítőért.

Manapság már egészen másra kell gondolnunk, amikor a kendők hajban történő viselését meghalljuk.

Az idei téli szezonban legalábbis garantált újdonsággal számolhatunk, a csodásan megkötött, főként masnira emlékeztető kendők formájában.

A modellek jellemző módon frufru és hátrafogott haj társaságában viselték ezt a feltűnő kiegészítőt, ami nem csupán egészen egyedivé tette a megjelenésüket, hanem az előbbiekhez mérten a praktikumot is biztosította.

A masnik főleg oldalt jelentek meg és nagy méretben tündököltek, bájos, kislányos hangulatot kölcsönözve viselőiknek.

Nem a hátunk tollas

4/6 Nem a hátunk tollas

Legalábbis a divat szerint a hajunkban sokkal jobban mutatnak ezek az időről-időre felelevenített, természetes díszítő elemek.

Az idei irányzat meglehetősen távol áll a nyáron jól megszokott stílustól, a headband és a toll kettősétől, ősszel és télen inkább a méretes fejdíszek hódítanak.

Persze, jól tudjuk, ami a kifutón divat, az nem feltétlenül fog ilyen módon az utcákon is megjelenni, de inspirációnak igazán tökéletes, és a különleges alkalmakon valóban megállja a helyét a tollas hajbavaló.

A natúr színektől kezdve az egészen feltűnő, aszimmetrikus megoldást képviselő, virágokkal kiegészített tollas fejdíszek is hódítanak, sőt, a divat szerint a hajhosszunkkal megegyező méretű díszeket is válogathatunk magunknak.

Jöhet minden, ami virágos

5/6 Jöhet minden, ami virágos

A tavasz és nyár alapvetően egy motívumról szólt, mégpedig a virágmintáról.

Télen természetesen egészen más formában, de továbbra is jelen lesz a divatban ez a megoldás, s a kivitelezés a hajdíszek terén is felütötte a fejét.

Az óriási statement nyakláncokhoz a divat alapján egész nyugodtan társíthatunk feltűnő, hasonló méretű, virágokkal díszített csatokat, akár a fejünk egészét, akár a kontyainkat tekintve. 

Szerencsére nem csupán a nehéz, rendkívül feltűnő díszek hódítanak, nagy szerep jutott az eleganciának is, így a kifinomultabb, szolidabb hajbavalóknak.

Utóbbiakat érdemes összehangolnunk a fülbevalónkkal, továbbá lehetőség szerint ízléses, még mindig egyértelműen divatos konty társaságában viseljük.

Miniatűr csatok

6/6 Miniatűr csatok

Azoknak sem kell szomorkodniuk, akiktől távol áll a hivalkodó stílus, illetve nem sikerült megbarátozniuk a feltűnő hajbavalókkal, az idei divat számukra is tartogat elfogadható irányzatokat.

Az elsődlegesen egyenes, hosszú hajra építő trendet mindösszesen egyetlen egy csat segítségével leutánozhatjuk.

A letisztult, fém, teljesen natúr csattal az oldalt elválasztott frizuránkat a fül feletti területen tűzzük félre, és máris viselhetjük az idei hajbavalók legkislányosabb, mégis egyik legdivatosabb irányzatát. 

A változatosságra vágyók nem csupán elől tűzhetik félre hajszálaikat, ugyanerre lehetőség nyílik a fül mögött is, sőt, ezen a területen a kifutó szerint nagyobb csatot is bevethetünk.