Tedd a fagyasztóba! 5 tipp, hogy a harisnyád tartósabb legyen (mint egy alkalom)

Stumpf Bea
Írta: ,

Bosszantó, amikor egy használat után már dobhatod is ki a szebbnél-szebb harisnyáidat, majd újakat vehetsz, hiszen hipp-hopp elszakad, felszalad vagy megnyúlik. Ha belegondolsz, erre egy kisebb vagyont elköltesz, mégsem tudod a megoldást, hogy hogyan vigyázz jobban a harisnyáidra. Amikor megvan a baj, akkor már tudjuk a körömlakkos trükköt, de szerencsére van megoldás a megelőzésre is! Lássuk, mik ezek!

Mosd ki, mielőtt felveszed Kép forrása: taginstant.com

Lehet, hogy néhány ruhadarabot egyébként is kimosol, mielőtt felveszed, a harisnyának ez nem csak higiéniai szempontból tesz jót, de a rugalmasságán is javít.

Fontos, hogy ha mosógépbe teszed, akkor használj egy zsákot (vagy egy régi párnahuzatot), és abban mosd a harisnyáidat, így elkerülheted, hogy mosás közben megnyúljon, megtekeredjen vagy sérüljön a vékony anyag.

Tipp: Az is elég, ha hideg vízbe áztatod, majd lógatva szárítod, azaz a szárítógépet is kerüld vele!

Elsőre furcsának hangzik, hogy miért tennéd a harisnyádat a fagyasztóba, mégis hatásos, legalábbis többeknek már bevált, érdemes egyszer kipróbálni.

Vedd ki a csomagból a harisnyádat, áztasd hideg vízbe, majd tedd be egy zsákba vagy zacskóba és mehet 24 órára a fagyasztóba.

Figyelj, nehogy otthagyd a harisnyákat, elég neki egy nap.

Miután kivetted őket, hagyd, hogy magától olvadjon ki, szárítsd meg, így a következő viseléskor rugalmasabb lesz az anyag.