Tippek a cipésztől, hogy a kedvenc cipőid sokáig gyönyörűek maradjanak

Stumpf Bea
Írta: ,

Biztosan neked is van legalább egy pár olyan cipőd, ami már nagyon a szívedhez nőtt. Nem csak kényelmes, de csinos is, már-már kabalacipőként hordod. Félted, nehogy valami baja történjen, mert ezt szinte a lábadra öntötték, ilyet többet úgysem találsz! Ha magadra (és a cipődre) ismertél, olvass tovább, mert összegyűjtöttük a cipészek 7 pontját, amire figyelned kell, hogy a cipőd még sokáig újszerű maradjon!

Minőségi cipőt vásárolj! Kép forrása: thechicstreetjournal.com

Bármilyen cipészt megkérdezel az első számú szabályról a cipővásárlásnál, biztosan azt fogja mondani, hogy a választott lábbeli minőségi anyagból készüljön.

Ez nem azt jelenti, hogy minden cipőd bőrből legyen, inkább arra figyelj – még egy alacsonyabb árkategóriás cipő vásárlása esetén is –, hogy a varrások, ragasztások, sarkak, illetve a talpak jó állapotban legyenek.

Bármilyen körültekintően is viselsz egy cipőt, ha az nincs jól összerakva, akkor hamar tönkremegy és – jó esetben – viheted máris a cipészhez.

Használj sámfát! Kép forrása: solesociety.com

A sámfa használata leginkább a férficipőknél elterjedt, pedig a legtöbb cipődet te is boldoggá (és széppé) tehetnéd vele.

Sokat segítenek abban, hogy a cipőd megőrizze eredeti formáját, vagy épp ne nyomja össze semmi a szekrényben.

Tipp: Ha sámfát vásárolsz, mindenképp fa anyagút keress, ami nincs bevonva plusz lakkréteggel, hiszen ezek sokkal strapabíróbbak és jobban szívják a nedvességet is!

A cipész szerint a legjobb, ha a sámfát a cipő viselése után egy-két óráig használod, utána már kivehető.