5 tévhit a melltartóról: tényleg megóv a lógástól?

Kovács Andrea
Írta: ,
5 tévhit a melltartóról: tényleg megóv a lógástól?

Van, aki a legjobb barátjaként hivatkozik a cicifixre, míg más nem győzi szidni az anyatermészetet, amiért ilyen kényelmetlen szörnyűséget kell viselnie. Csokorba szedtük azokat az igazságtalan vádakat, amelyek a melltartót szokták érni – biztosan ismerősen cseng majd némelyik!

„A melltartó megakadályozza, hogy lógjon.”

Minden nő szeretné, hogy a keble minél tovább feszes maradjon. Ezt a fehérneműgyártók is tudják, így számos olyan termék kapható a piacon, mely azt állítja, hogy képes felvenni a harcot a gravitációval

Az egy dolog, hogy amikor rajtad van a cicifix, peckesen állnak elöl a dolgok – de nincs olyan tudományos eredmény, ami bizonyítaná, hogy létezik az ikrek állapotát megváltoztató csodamelltartó
 
Tudod, a lökhárítók természetéből adódik, hogy változatos helyen és formában díszeleghetnek egy nő mellkasán: lejjebb, feljebb, kicsit oldalt, inkább középen… Nem is lehet olyan darabot gyártani, ami bármilyen ergonómiai hatást fejtene ki bárkire.
„A melltartó emlőrákot okoz.”

Nem pusztán városi legendáról van szó, hiszen 2005 októberében megjelent egy könyv, ami éppen ezt az összefüggést taglalja. 

A Dressed To Kill című kötet szerzőpárosa, Sydney Ross Singer és Soma Grismaijer szerint az Amerikai Rákkutató Társaság összeesküdött a Susan G. Komen mellrák alapítvánnyal, hogy eltitkolják az emlődaganatok igazi okát a nyilvánosság elől. 
 
Ezt azonban minden megbízható kutatóintézet és jótékonysági szervezet badarságnak tartja, így semmi sem indokolja, hogy kidobd miatta a melltartódat. 
 
Igen, léteznek olyan életmódbeli változtatások, amelyekkel csökkentheted a kockázatot – beleértve az egészséges táplálkozást és a rendszeres testmozgást is –, ám a cicifix száműzése nem tartozik ezek közé.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató