Az előnyös öltözködés kódexe – Teltkarcsú, alma alkat

Style&Blog
Írta: ,
Az előnyös öltözködés kódexe – Teltkarcsú, alma alkat

Mai cikkünkben az alma alkatú és a teltkarcsú nőknek szeretnénk hasznos öltözködési tanácsokat adni. Az alma alkatot kerekded idomok, rövidebb végtagok és teltebb alak jellemzi. Az alma alkatú nők rendszerint rendelkeznek továbbá egy-két plusz kilóval is, elsősorban has tájékán, úgyhogy ma szeretnénk megmutatni, milyen öltözködési praktikákkal tudjátok elrejteni ezeket a részeket, és hogyan hozhatjátok ki magatokból a maximumot néhány apró trükk segítségével!

Ha kerekded alkattal rendelkezel, öltözködésedben arra kell különösen figyelned, hogy olyan ruhákat válassz, amelyek optikailag nyújtanak. A derékban húzott ruhák és felsők, valamint az öves megoldások kifejezetten előnyösek számodra. Jobb kerülni ugyanakkor az oversize, vagy éppen túl szűk ruhákat, és azokat, amelyeknek nagyon vékony az anyaga. A következőkben részletesen megvizsgáljuk, pontosan milyen felsőket, ruhákat, szoknyákat, nadrágokat és kiegészítőket ajánljunk. Ne aggódjatok, egyáltalán nem szeretnénk talpig sötét árnyalatokba burkolni Titeket, színes és mintás darabokat is hoztunk bőven – tartsatok velünk és megmutatjuk, hogyan tudjátok előnyösen viselni őket. Reméljük, szeretni fogjátok bejegyzésünket.
 

KABÁTOK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Ha kabátot szeretnél, mindenképpen az egyenes szabású vagy enyhén A-vonalú darabokat ajánljuk. Kifejezetten előnyös, ha a kabátodat öv díszíti, mert ez a derekadra irányítja a figyelmet, így a nőies vonalaidat hangsúlyozza. A rövid biker vagy pufi dzsekik helyett inkább a hosszabb fazonú kabátokat részesítsd előnyben, mely lehetőség szerint maximum a térdedig érjen.
 

RUHÁK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Ajánljuk az úgynevezett "átlapolós", lefelé bővülő darabokat. Külön szuper, ha megkötős ruhát választasz vagy viselsz egy keskeny övet, alma alkatnál lényeges ugyanis, hogy a derékvonal legyen igazán hangsúlyos. Csodásan mutathat egy szűkebb, egyenes szabású ruha is, de vigyázz arra, hogy jó tartású anyagot válassz, amely követi a tested vonalát, de nem tapad, ezáltal lefarag a formákból. Ha mintákról van szó, inkább az apró mintákat részesíts előnyben a nagy alakzatokkal szemben. Színek tekintetében fontos tudni, hogy az egyszínű ruha nyújtja az alakot, a sötétebb árnyalatok pedig optikailag slankíthatnak.
 

FELSŐK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Bátran válassz V-nyakú felsőket, melyek gyönyörűen kiemelik a dekoltázsodat. Előnyösek lehetnek továbbá azok a kör- vagy csónaknyakú felsőrészek is, melyek csak enyhén simulnak a testre. Ha egy-egy felső túlzottan elállna, rögzítsd ezt is egy trendi, lehetőleg vékonyabb övvel, amely továbbra is a derekad tájékára tereli majd a figyelmet. Hosszukat nézve a legjobbak a csípőcsontig vagy derekadig érő felsők, ujjhossz tekintetében pedig érdemes háromnegyedes ujjú darabokat választani, melyek optikailag nyújtják a kart. Az idei trendek közül kifejezetten ajánljuk az úgynevezett laceup, azaz fűzős felsőket is, melyek különleges nyakmegoldása szintén vonzó dekoltázst eredményez.

A gombos felsők és kardigánok, puffos vállmegoldások, peplum és fodrok viszont kifejezetten előnytelenek lehetnek, érdemes elkerülnöd ezeket a megoldásokat.

Előnyös szoknyák, nadrágok és kiegészítők a következő oldalon!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv