Milyen téli ruha illik az alakodhoz?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Milyen téli ruha illik az alakodhoz?

Az egyberuhák viseléséről természetesen télen sem kell lemondanunk, ám ilyenkor érdemes nagyobb figyelmet fordítani a réteges öltözködésre. Na és persze arra, hogy mit érdemes viselnünk a testalkatunk szerint! Lássuk, neked milyen ruhák állnak a legjobban!

Homokóra

A homokóra alkat manapság is igazi ideál: megközelítőleg egyforma szélességű csípő és mellkas körfogat jellemzi, miközben a derék feltűnően karcsú, minimum 20 centivel vékonyabb.

Ha a te alakod is ilyen, akkor gyakorlatilag bármilyen téli ruhát felvehetsz, egy feltétel azonban van: még véletlenül se rejtsd el a csodás vonalaidat bő szabású, lenge ruhákkal! A legjobban a testre simuló, derékvonalat még inkább hangsúlyozó ruhák állnak jól neked. Ez utóbbit könnyen kiemelheted egy-egy övvel, és ha felveszel a szetthez egy kardigánt vagy blézert, illetve nem kifejezetten mini ruhát választasz magadnak, akkor nem kell azért aggódnod, hogy túl kihívó leszel.

Milyen téli ruha illik az alakodhoz?Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Téglalap

A téglalap alkat enyhén fiúsnak mondható, de persze ettől még lehet nagyon nőies. Általában vékonyabb testalkatra jellemző: megközelítőleg egyformán szélesek a vállak és a csípővonal, továbbá a derék sem hangsúlyos, szinte egybeolvad a test egészével.

Ezt a sportos alkatot egész bátran mutogathatod feszülős ruhákban, nagyon szépen állnak rajtad azok, amik láttatják izmos felsőtestedet: a nagyobb nyakrészek és szélesebb hátkivágások kifejezetten előnyösek lehetnek.

Csalhatsz magadnak derekat, ha olyan ruhát választasz, amit kétoldalt eltérő színű berakással tettek különlegessé, de egy széles övvel is hasonló eredményt érhetsz el.

Ez utóbbit még abban az esetben is bátran megteheted, ha egy ingruhát veszel fel, ami sok alkat közül talán neked áll a legjobban.

Milyen téli ruha illik az alakodhoz?Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Alma

Az alma alkat egyértelmű jellemzője, hogy a derék egyáltalán nem hangsúlyos, szinte el is veszik a test egészét tekintve. Általában szélesebb vállak, hangsúlyos derék körméret, viszont keskenyebb csípő és (a testhez viszonyítva) vékony lábak jellemzik ezt a formát. A felesleg a hasi részre rakódik.

Amennyiben neked is ilyen az alkatod, elsősorban a felsőtestedet kell ellensúlyoznod az öltözködés során. Ezt könnyen megteheted hangsúlyos, V-nyakkivágású ruhákkal, amiket mell alatt futó övekkel kombinálsz. Ennél jobb praktikát nem lehet bevetni annak érdekében, hogy a te alkatodból is ki lessen hozni azt a bizonyos homokórát. Ezt a lehetőséget nyugodtan kombinálhatod színes, mintás harisnyákkal, amik egyúttal a formás lábaidra terelik a figyelmet.

Milyen téli ruha illik az alakodhoz?Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba