5 szuper mód, ahogyan a sáladat hordhatod

Serestyén Sára
Írta: ,
5 szuper mód, ahogyan a sáladat hordhatod

Amikor beköszöntenek az első hideg, szeles napok, akkor előkerülnek a szekrény mélyéről a meleg, kötött sálak is. Ezek a ruhadarabok a hűvös hónapok alapvető kiegészítői, éppen ezért nem mindegy, hogyan is viseljük őket. Az alábbiakban 6 olyan sálkötési módot mutatunk neked, amellyel a már megszokott darabokat is izgalmassá teheted!

Ez a módszer az úgynevezett „francia kötés” egy továbbgondolt verziója. Úgy készítheted el, hogy félbehajtod a sálat, átdobod a fejeden – közben a két kezeddel erősen fogod a hurkot, a másikkal pedig összefogod a sál két végét –, ezután az egyik szálat felülről átbújtatod a hurkon, a másik szálat pedig a maradék kis hurokba alulról bújtatod be.

És innen kezdődik a játék, hogy ezt a technikát használva továbbcsomózd a sáladat a saját ízlésed szerint.

Ezt a módszert leginkább a képen látható vékonyabb, pamut sálból érdemes elkészíteni, ami egyébként legalább olyan jól melegít, mint egy vastagabb, kötött darab.

Ezt a módszert inkább az őszi hónapokra javasoljuk, de akár a télikabát alatt is viselheted a sálad mellényként.

Szinte bármilyen sálból el lehet készíteni, a lényeg, hogy hosszú legyen, és leérjen egészen a derekadig, hiszen csak így lesz igazán mutatós.

Mellényt leginkább nagyméretű, úgynevezett pokróc sálból készíthetsz – ezt hordhatod szimplán a válladon átvetve, vagy háromszögbe hajtva is.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba