Szoknyafazonok nyárra – így válassz, ha nem tökéletes a lábad

Boros Mariann
Írta: ,

Ha valakinek hosszú, formás lába van, igazán szerencsésnek mondhatja magát, hiszen a miniszoknya éppúgy jól áll neki, mint a sort vagy épp egy térdig érő fazon. Ám a nők többsége bizony kemény kritikus önmagával szemben, és mivel nem a tökéletes lábú kiváltságosok táborába sorolják magukat, a szoknya viselésétől is ódzkodnak kicsit. Ha te is közéjük tartozol, erről a nőies ruhadarabról akkor is vétek lemondanod – inkább segítünk, hogyan válaszd ki az alkatodnak megfelelő fazont!

A-vonalú, térdig érő Kép forrása: HallieDaily.com

Ha a comboddal nem vagy elégedett, esetleg fenék tájékon érzed magad túl erősnek, nagyszerű választás az A-vonalú, térdig érő szoknya, mely markáns szabásának köszönhetően nem simul rá a problémás részekre.

Amellett, hogy jótékonyan rejti el lábad felső részét, ha ehhez hasonló, alul bő fazont választasz, optikailag karcsúbbnak tűnnek benne virgácsaid.

Ha ilyen harsány színűt öltesz magadra, mint ez a piros, számolj vele, hogy a tekintetek szoknyádat és lábaidat fogják pásztázni – viseld büszkén!

Sejtelmes maxi Kép forrása: Urban Outfitters

A földig érő szoknyával nem lehet mellélőni, kivétel nélkül minden alakon jól mutat, de főként akkor ajánljuk, ha a lábad alsó részével nem vagy elégedett: túl vastagnak vagy formátlannak találod a vádlidat vagy épp a bokádat.

Ráadásul ha vékony, kellemes anyagú szoknyát választasz, még a legnagyobb kánikulában sem lesz meleged benne!

Amennyiben túl egyszerűnek találod a földig érő fazont, válassz hátul vagy oldalt felsliccelt darabot.