Stílustippek a 8 szoknya fazonhoz - Így állnak neked a legjobban!

Style&Blog
Írta: ,
Stílustippek a 8 szoknya fazonhoz - Így állnak neked a legjobban!

Sziasztok! Mai bejegyzésünkben folytatjuk alapdarabokat bemutató sorozatunkat, melyben ezúttal a nyár legnépszerűbb basic ruhadarabját, a szoknyát vesszük górcső alá. Megmutatjuk a legdivatosabb fazonokat, ugyanakkor természetesen a korábbi évek praktikus, jól kihasználható szoknyatrendjeiről is szót ejtünk. Reméljük, mai cikkünkben is találtok hasznos, napi rutinotokba könnyedén beépíthető trükköket. Jó böngészést kívánunk és sok puszit küldünk Nektek!

Mielőtt belevágnánk, szeretnénk ismét kihangsúlyozni az egyik legfontosabb öltözködési alapszabályt, mely a korábbiakhoz hasonlóan a szoknyaviselésnél is kiemelten fontos szerepet kap. Eszerint napi szettünk összeállításakor mindig a homokóra alkat optikai elérésére törekedjünk. Ennek érdekében a testhez simuló darabokat célszerű lazább felsőkkel kombinálni, míg az A-vonalú szoknyákhoz bátran választhatunk passzosabb topokat is. A következőkben sorra vesszük a legnépszerűbb fazonokat és mintákat, és kapcsolódó tippekkel igyekszünk megkönnyíteni a reggeli választást.

1. A-VONALÚ

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Napjainkban szoknyák terén alapvetően két népszerű fazon hódít: a kifelé bővülő, úgynevezett A-vonalú, valamint a szorosan testhez simuló, ceruzaszoknya névre keresztelt változat. Az A-vonalú darabok a szoknyák Jolly Jokerei, a picit teltebb alkatúaktól a kifejezetten vékony lábakkal megáldott nőkig szinte mindenkinek jól állnak, ezért ha kevésbé vagytok szoknyásak és biztosra akartok menni, kezdésnek egyértelműen ezt a fazont ajánljuk. Fontos azonban jól megválasztani a szoknya hosszát. Míg tinédzserként a rövidebb A-vonalú szoknyák is jó választásnak bizonyulnak, addig később már célszerű egy picit hosszabb fazonra voksolni. Ha vékony lábaidnak szeretnél egy kis optikai tuningot adni, jó ötlet lehet rakott szoknyákkal kísérletezni, miközben a teltebb hölgyeknek elsősorban a hosszabb, térdig érő darabokat ajánljuk.

2. CERUZASZOKNYA

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A szorosan testhez tapadó ceruzaszoknyák szintén nagyon mutatósak tudnak lenni, viselésükkor nem árt azonban néhány fontos alapszabályt szem előtt tartanunk. Először is nagyon fontos, hogy gondosan válasszuk meg fehérneműnket, nem túl esztétikus ugyanis, ha a bugyi vonala vagy színe átüt a szoknyán. Érdemes továbbá lazább, bővebb felsőkkel – ingekkel, blúzokkal, pulóverekkel – kombinálni ezeket a szűk darabokat. Természetesen, ha szuper formában vagy, passzosabb felsők, akár crop topok mellett is dönthetsz, a siker egész biztosan nem marad majd el. Végül fontos kihangsúlyoznunk, hogy a teltebb hölgyek is bátran választhatják ezt a fazont, sőt, kellő hosszúságban kifejezetten nyújtja az alakot, így optikailag még karcsúsít is. Ebben az esetben viszont nagyon figyeljünk a megfelelő anyagválasztásra: lehetőleg erős és rugalmas anyagú, az alakot jól formáló és tartó ceruzaszoknyát válasszunk. 

3. MINI

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Hosszúságuk szerint csoportosítva mai bejegyzésünkben három fő szoknyatípusról ejtünk szót: a miniről, a midiről és a maxiról. A mini szoknya tökéletes választás, ha csinos lábainkat szeretnénk hangsúlyozni, mi több, ezek a rövidebb darabok kifejezetten előnyösek az alacsony lányok számára is. Ha A-vonalú minit választasz, a fentiek értelmében ajánlott azt szűkebb felsőrésszel viselni. Amennyiben mégis lazább ingek vagy blúzok mellett döntenél, dobd fel a szetted egy vékony övvel, vagy válassz derékban húzott szoknyát. Ez a kis trükk ugyanis segít kiemelni derekat, ezáltal pedig a homokóra alkat elérését célozza. 

4. MIDI

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Az idei év egyik legnagyobb slágere, a midi fazon elsősorban az alacsonyabb lányoknak jelenthet gondot, hiszen nekik óvatosnak kell lenniük, ha nem szeretnék, hogy ez a sikkes darab optikailag összenyomja őket. Számukra kiváló választás, ha egyszínű, semleges darabot viselnek, lehetőleg magassarkú cipővel.
A magasabb derék többnyire mindenkinek előnyös, így örömteli, hogy az idei év egyik legtrendibb kombinációja a crop top-magasderekú midi szoknya párosa lett. Viselhetjük ugyanakkor egyszerű fehér- vagy farmeringgel, mintás blúzokkal (melyeket mindenképpen betűrve hordjunk) vagy éppen rövidebb kabátokkal, dzsekikkel is.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!