Szögletes vagy lekerekített? Ilyen napszemüveg illik leginkább az arcformádhoz

Balatoni Dóra
Írta: ,

Napszemüveg próbálásakor már bizonyára te is jártál úgy, hogy az a darab, ami első ránézésre megtetszett, egyáltalán nem állt jól rajtad. Mindez azért történt, mert különböző az arcformánk és ugyanaz a napszemüveg mindenkin máshogyan mutat. Ha kíváncsi vagy arra, neked mi áll a legjobban, olvasd el cikkünket és kiderül!

Kerek arc Kép forrása: ftp.playbuzz.com

A kerek arcforma főbb jellemzője, hogy az arccsontnál széles, a homloknál és az állcsontnál viszont keskenyebb, de összességében az arc hossza és szélessége nagyjából egyforma.

A hírességek közül ilyen arca van többek között Emma Stone-nak, Elizabeth Olsennek, Mila Kunisnak, Chrissy Teigennek, Kate Uptonnak, Ginnifer Goodwinnak és Selena Gomeznek is.

Vásárlásakor a legjobb, ha szögletes vagy négyszögletes napszemüveget választasz, lehetőleg minél vékonyabb kerettel rendelkezőt, hosszúkás formájút vagy pedig az úgynevezett „cat-eye” napszemüveget, amely kissé cicás hatást kelt.

Legyen szó akár sminkről, akár frizuráról, mindig olyat válassz, amely egy kicsit meghosszabbítja az arcodat.

Szögletes arc Kép forrása: stylebistro.com

A szögletes arcformát talán a legkönnyebb felismerni: ha széles állcsonttal rendelkezel, akkor bizony neked is ilyen van! Ennél a formánál nagyjából ugyanolyan széles a homlok, az arc- és az állcsont.

Az legismertebb szögletes arcú hírességek: Angelina Jolie, Keira Knightley, Rosario Dawson, Bella Heathcote, Olivia Wilde, Sandra Bullock és Lucy Liu.

Napszemüvegből ajánlott a kerek és az ovális formát választanod, de mindenképp legyen lekerekítve, ez ugyanis kissé lágyítja a szögletes vonásaidat.

Kipróbálhatod továbbá azokat is, amelyeken alul nincs keret, és jól mutat rajtad egy olyan darab is, amely szélesebb, mint az arccsontod.