Szögletes vagy lekerekített? Ilyen napszemüveg illik leginkább az arcformádhoz

Írta: ,

Napszemüveg próbálásakor már bizonyára te is jártál úgy, hogy az a darab, ami első ránézésre megtetszett, egyáltalán nem állt jól rajtad. Mindez azért történt, mert különböző az arcformánk és ugyanaz a napszemüveg mindenkin máshogyan mutat. Ha kíváncsi vagy arra, neked mi áll a legjobban, olvasd el cikkünket és kiderül!

Kerek arc Kép forrása: ftp.playbuzz.com

1/4 Kerek arc

A kerek arcforma főbb jellemzője, hogy az arccsontnál széles, a homloknál és az állcsontnál viszont keskenyebb, de összességében az arc hossza és szélessége nagyjából egyforma.

A hírességek közül ilyen arca van többek között Emma Stone-nak, Elizabeth Olsennek, Mila Kunisnak, Chrissy Teigennek, Kate Uptonnak, Ginnifer Goodwinnak és Selena Gomeznek is.

Vásárlásakor a legjobb, ha szögletes vagy négyszögletes napszemüveget választasz, lehetőleg minél vékonyabb kerettel rendelkezőt, hosszúkás formájút vagy pedig az úgynevezett „cat-eye” napszemüveget, amely kissé cicás hatást kelt.

Legyen szó akár sminkről, akár frizuráról, mindig olyat válassz, amely egy kicsit meghosszabbítja az arcodat.

Szögletes arc Kép forrása: stylebistro.com

2/4 Szögletes arc

A szögletes arcformát talán a legkönnyebb felismerni: ha széles állcsonttal rendelkezel, akkor bizony neked is ilyen van! Ennél a formánál nagyjából ugyanolyan széles a homlok, az arc- és az állcsont.

Az legismertebb szögletes arcú hírességek: Angelina Jolie, Keira Knightley, Rosario Dawson, Bella Heathcote, Olivia Wilde, Sandra Bullock és Lucy Liu.

Napszemüvegből ajánlott a kerek és az ovális formát választanod, de mindenképp legyen lekerekítve, ez ugyanis kissé lágyítja a szögletes vonásaidat.

Kipróbálhatod továbbá azokat is, amelyeken alul nincs keret, és jól mutat rajtad egy olyan darab is, amely szélesebb, mint az arccsontod.

Ovális arc Kép forrása: celebmafia.com

3/4 Ovális arc

Az ovális arc kissé hosszúkás fejformát jelent, az arc oldala kissé ívelt, nincs benne éles szög, hasonlít a tojáshoz. Ez a leggyakoribb arcforma, és sokan ezt tartják ideálisnak.

A hírességek közül többek között Jennifer Lawrence-nek, Rihannának, Kim Kardashiannak, Beyoncénak, Sienna Millernek, Jessica Bielnek, Jessica Albának, Katy Perry-nek és Scarlett Johanssonnak van ovális arca.

Szerencsés vagy, ha neked is ilyen arcformád van, hiszen szinte bármely napszemüveg jól áll rajtad, érdemes kipróbálnod például a fiúsabb vagy a retrósabb fazonokat is, de nyugodtan variálhatod a különböző színeket, formákat.

Választhatsz továbbá olyan napszemüveget is, amelyek olyan hosszúak vagy akár hosszabbak, mint az arcod legszélesebb része, vagy pedig olyan nagyméretűt, amely eltakarja a szemöldöködet és az arccsontodat.

Szívformájú arc Kép forrása: theurbansilhouette.com

4/4 Szívformájú arc

Szívformájú arcod van, ha az arcod felső része (az arccsont és a homlok) széles, az arccsont viszonylag magas, az állad pedig hosszúkás, csúcsos.

Ilyen arcformája van a hírességek közül például Kerry Washingtonnak, Miranda Kerrnek, Kat Grahamnek, Alyson Hannigannek, Blake Lively-nak és Kourtney Kardashiannek.

Szívformájú arccal érdemes a felső részén szélesedő napszemüveget választanod, olyat, amelyik szélesebb, mint a homlokod.

Ügyelj arra, hogy a keret alsó része vastag legyen, ezzel lágyíthatod a hegyes állat, de választhatsz olyat is, amelynek nagyon vékony a szára, ez ugyanis szimmetrikusabbá teszi az arcodat.