Szögletes alkat vagy? Ezek a hozzád illő őszi/téli trendek

Horváth Petra
Írta: ,

Elérkeztünk az utolsó alkathoz, ami hazánkban talán a legritkábbnak számít, így itthon még annyira nem is elterjedt a külön ismertetése. Pedig a szögletes alkat egy elég karakteres típus, amihez bizony elkel az iránymutatás. Szerencsére néhány praktikával és tudatossággal könnyedén kialakítható egy alap ruhatár. Ezek a fizikai tulajdonságok tartoznak a szögletes alkatúakhoz: szélesebb hát és derék, azonos csípő- és mellméret, olykor laposabb fenék. Nézzük tehát, a szögletes alkatúak számára, mely őszi irányzatok a legoptimálisabbak!

Fodros felsők Kép forrása: bloglovin

Őszintén szólva én kissé irigy vagyok a szögletes alkat képviselőire, hiszen a körte alkaton kívül ők az egyetlenek, akiknek a fodros felsők kifejezetten jól állnak!

Azonban az már koránt sem mindegy, hogy az a bizonyos fodor hol van!

Ugyanis, míg a körtéknek a felül fodros, félvállas megoldás áll a legjobban, addig a szögletes alkatúaknak inkább az alul fodros verziók!

Akár csípő tájékon, akár karban legyen a fodor, biztosan optikailag nőiesebb domborulatokat fog kölcsönözni, és a szélesebb hátról is elterelhető vele a figyelem!

Lengébb, nőiesebb anyagok Kép forrása: lemonstripes.com

A szögletes alkatnak nem állnak jól a túl szűk fazonú, feszülős felsők és ruhák, mert kihangsúlyozzák a kissé férfiasabb idomaikat.

Érdemes a lengébb anyagok felé kalandozni, és mind felsőkből, mind pulóverekből vagy kabátokból a bővebb szabást választani.

Felsőkben olyanokat válasszunk, amik kiemelik a mellrészt, derékban pedig karcsúsítanak.

Az anyag mellett fontos szempont az is, hogy ne legyen túl hosszúkás az adott ruhadarab, ugyanis ezzel optikailag alacsonyabbnak, és vaskosabbnak fognak tűnni a lábak.

Érdemes csípőben behúzott fazont választani, és ruhák esetében a minik vagy midi-k mellett dönteni! Ezek remekül fognak állni!