Milyen színek dominálnak a szekrényedben? 5+1 árnyalat, ami sokat elárul személyiségedről

Szőke Angéla
Írta: ,
Milyen színek dominálnak a szekrényedben? 5+1 árnyalat, ami sokat elárul személyiségedről

A divatot egyre többen használják az önkifejezés eszközeként, hiszen a ruhákkal, amiket felveszünk, szinte üzenni tudunk a külvilágnak. A színek nagy szerepet játszanak mindennapi életünkben, hangulatunkat és érzelmeinket is befolyásolják, így az, hogy milyen színeket hordunk, sokat elárul személyiségünkről. Vannak, amikben kényelmesen és jól érezzünk magunkat, míg más árnyalatokban feszengünk, és ha tudatosan nem is vagyunk tisztában a színek szimbolikus jelentésével, tudat alatt igen.

A fekete régen a gyász színe volt, de szerencsére ma már nemcsak a halottak tiszteletére viseljük.

A metálzenét kedvelő, vagy a gót szubkultúra körében rendkívül népszerű a legsötétebb szín, de az „all black", tehát talpig fekete trend a mainstream divatvilágot is meghódította pár éve.

A fekete a végleteket szimbolizálja, miközben az erő, a kifinomultság és az elegancia örök színe.

A barna és a szürke árnyalatai a földön két lábbal álló, megbízható emberek színei.

Aki sok barnát visel, az általában éles eszű, józan és szavahihető személyiség.

A szürkének – mint tudjuk – sok árnyalata van, és aki gyakran hordja ezt a színt, közönyösnek és rosszkedvűnek tűnhet mások szemében. Viselése arra is utalhat, hogy nincs elég önbizalmunk és bele akarunk olvadni környezetünkbe.

Ennek ellenére a szürke barnás tónusú árnyalatai azt is jelezhetik, hogy viselője összeszedett, higgadt és fegyelmezett, aki nem hagyja, hogy a heves érzelmek eluralkodjanak rajta.