Stílustippek, amiket 40 felett érdemes megszívlelnünk

Irimiás Alíz
Írta: ,

A 40 az új 30 – halljuk mostanában mindenhonnan, de ne hidd, hogy ez a megjelenésre és az öltözködésre is fenntartások nélkül igaz! Nem arról van szó, hogy nem öltözhetnél divatosan, sőt, de azok a darabok, amiket felveszel, legyenek időtállók és elegánsak. Attól még, hogy már nem vadászol új pasikra, vagy belesüppedtél a mindenkiről gondoskodó családanya szerepbe, a magad számára is fontos, hogy jól nézz ki!

Íme néhány stílustipp, amit mindenképp érdemes elolvasni, hogy aztán okosan dönts, amikor a gardrób előtt állsz, és a másnapi outfitedet állítod össze.

Ápol és eltakar

Életednek ebben a szakaszában már nem sok meglepő újdonságot tudnak mondani arról, hogy melyek az előnyös és a kevésbé előnyös testrészeid. Talán már azt is megtanultad, hogy mit mivel lehet leplezni, kicsinyíteni, nagyítani, felturbózni, ha kell.

Stílustippek, amiket 40 fölött érdemes megszívlelnünkKép forrása: Iniraswork/depositphotos.com

Bátran válassz a felkarodon lévő bőrhibák takarására kissé bővebb ujjszabású blúzokat, 3/4-es ujjú, laza felsőket, és a derekadat, illetve a hasadat is érdemes legalább csípőig érő blúzokkal takarni, hiszen a köldökig érő pólók és a csípőnadrág legfeljebb huszonéves korig ízléses.

Akár azt is érdemes megfontolni, hogy egy számmal nagyobb darabot vegyél fel – a kevésbé feszülős öltözet elegánsabb, és még karcsúsít is, de vigyázz, ne vessz el benne teljesen!