Ezek a ruhafazonok állnak jól, ha körte alkat vagy

Írta: ,

Ma a körte alkatú lányoknak szeretnénk segíteni azzal, hogy bemutatunk néhány hasznos tippet és trükköt, amelyek segítségével megválaszthatják a testalkatukhoz leginkább passzoló ruhadarabokat. Ha Neked keskeny vállad és derekad van, viszont combban és fenékben erősebb vagy, akkor ez a cikk neked szól.

Mint általában, most is az a legfontosabb szabály, hogy javítsd a tested arányait! A cél tehát az, hogy a tested alsó felét vizuálisan kisebbnek, a felsőt pedig teltebbnek mutasd. Lássuk részletesen, mire érdemes figyelni az egyes ruhadaraboknál, hogy a megjelenésed harmonikus és előnyös legyen.

FELSŐK ÉS BLÚZOK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Ahhoz, hogy javítsd a tested arányait, a figyelmet a csípődről a felsőtestedre kell irányítani. A megfelelő felső kiválasztásánál bátran kísérletezhetsz, légy kreatív! Válassz újszerű stílusú, színes, vagy éppen mintás darabokat, amelyek magukra vonzzák a tekintetet. Viselj feltűnő nyakláncot, vagy válassz olyan felsőt, amelynek különlegesen szabott nyaka van. A felső kiválasztásánál érdemes szűkebb fazonokat keresni, mert azok megmutatják a keskeny derekadat, és ügyelj arra, hogy a felső maximum a csípőd felső vonaláig, de inkább derékig érjen, ezzel is hangsúlyozva nőies vonalaidat, miközben a csípőd nem kap túl sok figyelmet.
 

KABÁTOK ÉS DZSEKIK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Felejtsd el a csípőig érő fazonokat, inkább válassz derékig érő dzsekit, vagy térd felé érő ¾-es kabátot. Keress olyat, ami vállban, mellnél vagy a mandzsettán díszített, hogy a betétek magukra vonzzák a figyelmet.  Viselj színes sálat, amellyel különlegesebbé teheted az összeállításodat. 

 

SZOKNYÁK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4 

A körte alkatú lányoknak elsősorban az A-vonalú szoknyákat ajánlunk. Mindenképp érdemes kerülni a szűk miniszoknyákat és a tapadós anyagokat, mert ezek mind erősíthetnek, ugyanígy a rakott szoknyák sem előnyösek. Ezek helyett inkább A-vonalú szoknyát válassz, amely akkor a legideálisabb, ha térdig érő, és ne feledkezz meg arról sem, hogy a keskeny derekadat érdemes láttatni egy-egy szebb övvel. Ha nem szereted az öveket, választhatsz olyan szoknyát, amelynek a dereka szépen díszített, vagy éppen szűkre vasalt. Ezek apró részleteknek tűnnek, de hidd el, sokat jelentenek az összhatás szempontjából.
 

NADRÁGOK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Ha nadrághoz lenne kedved, elsősorban sötétebb színeket válassz. Lehet kék, fekete, szürke vagy barna árnyalat is, hidd el, ezek jól fognak állni. A világosabbakat azonban érdemesebb elkerülni, de ugyanez igaz azokra a farmerekre is, amelyek térd felett koptatottak, vagy éppen szaggatottak.

Lehet unalmasan hangzik, de a legjobb befektetés egy nem koptatott, egyszerű, sötét színű farmer, melyhez bármelyik különleges toppodat felveheted majd. A csípő fazon és egyenes szár lehet a legjobb választás számodra, kerüld a felhajtott, vagy ¾-es fazonokat, mert azok megmutatják vékony bokádat, ami miatt a combod vastagabbnak tűnhet. 
 

RUHÁK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A ruhák esetében a cél továbbra is az arányok javítása és a tekintet felfelé terelése. Érdemes a karodat, hátadat megmutatni, és a dekoltált ruhákat is neked találták ki. Olyan ruhát válassz, ami fent sokat mutat!

Lehet pánt nélküli, vagy nyakban megkötős, ezek mind-mind előnyösek és kifejezetten nőiesek. Ha spagetti pántos ruhát választasz, az optikailag szélesíti a válladat, ami a tested arányain is sokat javíthat. Válassz hosszú, vagy A-vonalú ruhát, amely nem tapad. Ha szeretsz színesen öltözködni, ügyelj arra, hogy fent világosabb, alul sötétebb árnyalatok legyenek. A felső rész díszítettsége nagyobbíthatja a melleket, miközben továbbra is eltereli a figyelmet a csípőről. Egy-egy sál vagy a ruhához illő zakó is jó ötlet lehet, ha valamivel feldobnád a szettet!
 

FÜRDŐRUHÁK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A fürdőruháknál sem szabad elfelejtkezned a színek jótékony hatásáról. Alulra sötétebb, felülre világosabb színeket érdemes választani. Ha az egyrészest kedveled, a vállpántok legyenek egymástól távol, vagy legyen a nyak V-kivágású. Választhatsz nyakban megkötött fazont is, mert azok kiemelik a dekoltázsodat. Bikini esetében a színek szabálya mellett érdemes mintákkal, díszekkel a felsőre terelni a figyelmet.