5 szett, amit bármikor bevethetsz, ha sportos alkatod van

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 szett, amit bármikor bevethetsz, ha sportos alkatod van

Az atléta alkatért a legtöbb férfi mindent megadna – ám ez a cikk a nőknek szól. Ennek az alkatnak a jellemzői, hogy a vállak formásak, szélesek, a csípő viszont keskeny: kicsit olyan, mintha egy fordított háromszöget jelképezne a felsőtested. De vajon milyen befutó szettekkel tudod kiemelni az előnyös oldaladat?

1. Milyen nadrágot válassz?

Nem sok olyan alkat van, amelyhez jól állnak a manapság divatos bőszárú és trapézos fazonok, de te kivételt képezel: ez a viselet rendkívül előnyös tud lenni számodra. Mivel a keskeny csípőhöz szinte mindig karcsú lábak társulnak, egész nyugodtan viselheted a skinnyket, akár szuper skinnybe is bújhatsz.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ebben az esetben viszont jó, ha olyan felsőt veszel fel, ami rálóg a csípőd vonalára, hiszen ezzel ellensúlyozni tudod a lefelé keskenyedő vonalaidat. Akár sportosra is veheted a megjelenésedet, illetve kiemelheted a testfelépítésedet: neked különösen jól állnak a sportcipők, a kapucnis pulóverek, az oversized fazonok.

2. Lefelé szélesedő ruhák

Neked jól áll általában a mell alatt, derékvonalban húzott fazon és az oversized darabokkal is érdemes próbát tenned. Ami fontos, hogy a csípődön ne feszüljön túlságosan a ruha, hiszen éppen ezt a területet kell egy kicsit kiemelned. Erre a célra tökéletesek az A-vonalú szoknyarésszel rendelkező ruhák, tehát azok, amik fokozatosan szélesednek kifelé.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Sokat dob a megjelenéseden, ha rövid ujjú felsőrészeket választasz. Mutasd meg bátran a formás vállaidat, de a spagetti pántot és az ujjatlan felsőket inkább kerüld.

3. Jöhetnek a szoknyák is

A lényeg a szoknyák esetében mindössze annyi, hogy a csípődet kicsit szélesebbnek mutasd. Hogyan tudod ezt megtenni? Senkinek sem állnak olyan jól a hagymaszoknyák, mint neked – ezzel a különleges fazonnal kerekded csípőt tudsz varázsolni magadnak.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Szintén jól állnak a peplummal rendelkező darabok, illetve bármelyik fazon, amelyik a csípőrészen ráncolt, zsebes. Fontos, hogy a szoknyák se csípővonalról induljanak, hanem magasabbról, hiszen előbbi esetén éppen kihangsúlyozod azt, amit elrejteni szeretnél.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba