5 szett, amivel bármikor hódíthatsz, ha homokóra alkatod van

Szabó Erzsébet
Írta: , Frissítve:
5 szett, amivel bármikor hódíthatsz, ha homokóra alkatod van

A homokóra alkat jelenleg a nőiség netovábbja: egyformán széles vállak és csípővonal, továbbá karcsú derék jellemzi ezt a testalkatot. Ha mindehhez társulnak az arányos, telt keblek és a kerek fenék, akkor tényleg álomalakról beszélhetünk. Rád is egy ilyen nő néz vissza a tükörből? Akkor szinte bármit felvehetsz, minden jól fog állni, de az alábbi öt szettel garantáltan elsöprő sikert arathatsz.

1. Minden, ami derékszabású

Ha karcsú a derekad, akkor azt érdemes kiemelni, márpedig homokóra alkat esetén pontosan erről van szó. Minden olyan felső, ruha, nadrág, vagy akár szoknya jól fog állni, ami megfelel ennek a kritériumnak.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Felvehetsz egy oversized fazont is, de ha ki akarod hozni belőle a maximumot, akkor egy derékövvel, szalaggal hangsúlyozd a derekadat, vagy válassz eleve olyan darabokat, amik ezen a részen húzottak. A mell alatt húzott ruhák is jól állnak neked, ám ha ilyet választasz, érdemes arra figyelned, hogy a ráncolás szélesebb legyen, így két legyet üthetsz egy csapásra: változatosságot viszel a megjelenésedbe és a karcsú derekadat sem rejted el teljesen.

Képek forrása: 1 / 2

2. Testhezálló ruhák

Nos, ha valamit, akkor a homokóra alkatot érdemes megmutatni a nagyvilágnak. Te bátran hordhatod a testhezálló ruhákat, és ha visszafogottabb a stílusod, akkor sem kell félned tőlük – néhány trükknek köszönhetően a feszes fazonok sem lesznek hívalkodóak.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Sokat finomíthatsz a megjelenéseden már azzal is, ha felveszel egy csinos kardigánt, blézert, vagy akár egy stólát. Ugyanezt a célt szolgálják azok a ruhák, amik csak a tested egy részén feszülnek, de mégis megmutatják a vonalaidat: ilyenek például azok a darabok, amik deréktól lefelé enyhén bővülnek.

3. Mutasd meg tested legvékonyabb részét

Ez a te esetedben a derék, amit crop topokkal szuperük kihangsúlyozhatsz.

Képek forrása: 1 / 2

Ezt kihasználva érdemes felvenned derékszabású nadrágokkal és szoknyákkal is. Utóbbiakból különösen romantikus és bájos viseletet jelentenek az A-vonalban bővülő, pliszírozott fazonok, de egy ceruzaszoknya is kifejezetten szexin mutat rajtad.

Képek forrása: 1 / 2

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv