Öltözködési tanácsok alacsony lányoknak – Mit szabad és mit nem

Fischer Anna
Írta: ,
Öltözködési tanácsok alacsony lányoknak – Mit szabad és mit nem

Egy jól megválasztott ruhadarabbal sok centit tudunk csalni felfelé, de ha rossz elemekhez nyúlunk, akkor akár épp az ellenkezőjét érhetjük el, vagyis épp azt hangsúlyozzuk, amit nem szeretnénk, és csak alacsonyabbnak mutatjuk magunkat. Lássuk, hogy mitől tűnhetünk magasabbnak, illetve hogy milyen öltözködési elemek azok, amelyeket mindenképpen jobb elkerülni ilyen testalkattal.

Előnyök, hátrányok:

Alacsony testalkattal természetesen éppen úgy lehetünk csinosak, mint közepes vagy magas növéssel. Sőt, sokszor jobb helyzetben vannak azok, akik kicsit kisebbre nőttek, mivel ők a néhány fenti kivételtől eltekintve szinte bármit hordhatnak. Persze érdemes hozzászokni a magas sarkakhoz, de ha nem szeretjük ezeket, akkor egy kicsit emelt sarok is tökéletes lesz.

Az alacsonyabb testalkat számtalan előnnyel jár, amelyet érdemes kihasználni: az érintet nők általában törékenyebbnek, finomabbnak és így nőiesebbnek is tűnnek, mint a magasságukkal küzdő társaik. Persze örök igazság, hogy mindegy, ki milyen adottságokkal rendelkezik, a lényeg, hogy a lehetőségekből kihozza a maximumot és így jól érezze magát.

NEM! Maxiruha Kép forrása: Mango

A földig érő maxiruha bármennyire is szép, nőies és divatos is évek óta, attól még nem előnyös az alacsony testalkatúaknak. Mivel általában lapos talpú cipővel vagy szandállal szokás viselni, ezért különösen kevés eszközünk van arra, hogy kicsit magasabbnak látszódjunk benne.

Sőt, optikailag is kifejezetten összenyomja az alkatot, így még alacsonyabbnak mutat bennünket annál, amilyenek vagyunk. Ha mégis ragaszkodunk a maxiruhához, akkor lehetőség szerint válasszunk belőle egy egyszínű darabot, aminél a monokróm hatás érvényesülhet.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!