5+1 öltözködési praktika, amivel drágábbnak tűnik a szetted

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5+1 öltözködési praktika, amivel drágábbnak tűnik a szetted

Tizenéves koromban sokszor nem tudtam megvenni azokat a holmikat, amiket szerettem volna. Akkoriban csak a turkálókban jutottam márkásabb ruhákhoz, és bár ma is imádom a second hand üzleteket, jól eső érzéssel tölt el, hogy ha úgy akarom, akkor drágább ruhákat is vehetek magamnak. Néhány alapdarabot tekintve nem is szoktam túl sokat spórolni, de ezek a ruhák vissza is hozzák az árukat: messze nem csak egy szezonra szólnak. Akadnak azonban olyan trükkök, amiknek a segítségével a legkevésbé sem borsos árú ruhák is drágábbnak, stílusosabbnak tűnhetnek – és ez bizony időnként kifejezetten jól tud jönni.

Egy nagyméretű kiegészítőnek megvan az a pozitív tulajdonsága, hogy jóval drágábbnak és kifinomultabbnak mutatja a szettedet, mint amilyen az valójában.

Ehhez csatlakozik az az előny, hogy az oversized kiegészítők a legtöbb egyszerű, letisztult ruhához remekül passzolnak.

Ugyan be kell ruháznod néhány jó minőségű darabra, azokat könnyedén variálhatod a napi összeállításaiddal.

A nagyméretű, feltűnő nyakláncok éppúgy remek választásnak bizonyulnak, mint a fülbevalók, de az elnagyolt napszemüveg és sálak is hasonlóan exkluzív hatást keltenek.

Minél egyszerűbb annál jobb – de legalábbis annál kisebb eséllyel tudsz divatbakit elkövetni, minél letisztultabb az összeállításod.

Az egyszínű, monokróm, vagy az egymáshoz közel álló színek halmozása remek stílustipp, ha szeretnéd egy kicsit drágábbnak mutatni a szettedet.

Ez persze nem azt jelenti, hogy csak és kizárólag barnába, vagy éppen szürkébe, feketébe kellene öltöznöd – ugyan ezekkel sincs semmi probléma, de bármilyen színnel elérheted az említett hatást.

A lényeg, hogy inkább az egyszerűségre, az összhangra törekedj, mert ez már önmagában kifinomultságot tud közvetíteni.

 

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!