Változatos nyári szettek atléta alkatra

Szabó Erzsébet
Írta: , Frissítve:
Változatos nyári szettek atléta alkatra

Az atléta alkat nem túl gyakori a nők esetében, sokkal inkább a férfiak körében általános. Ennek oka az, hogy ezt az alkatot széles vállak, karcsú derék és még karcsúbb csípő jellemzi, miközben a nők többségére éppen ennek a fordítottja igaz: gyakoribbak a keskeny vállak és fokozatosan szélesedő csípővonal. Akár kedveled a testalkatodat, akár nem, vannak olyan nyári szettek, amik tökéletesen állnak rajtad. Mutatunk is belőlük néhányat!

1. Lefelé szélesedő ruhák

A nyarat illetően a ruhák kihagyhatatlanok, és szerencsére te is számos darabot viselhetsz közülük. Egész biztosan jól állnak a szolid ujjrésszel ellátott, derékban húzott, lefelé szélesedő ruhák.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Bár a formás vállakon az égvilágon semmi rejtegetnivaló nincs, ha a nőies homokóra alkatot célzod meg, akkor ajánlatos kerülnöd a vékony pántokat és az ujjatlan felsőket. Ennek oka az, hogy ha egy felületből sokat mutatsz, akkor az automatikusan szélesebbnek tűnik, neked pedig éppen a felsőtestedet érdemes optikailag keskenyebbnek mutatnod.

2. Izgalmas szoknyák és ruhák

Mivel a te lábaid vékonyak, azok közé tartozol, akiknek a lehető legjobban állnak a szoknyák. Azonban itt is érdemes kicsit trükköznöd, és elrejtened a csípőd vonalát, ami nem kifejezetten széles a vállaidhoz képest. Ezt a legkönnyebben két módon teheted meg. Az egyik, hogy olyan derékszabású szoknyákat választasz, amik lefelé szélesednek, tehát rakottak, pliszírozottak, és A-vonalúak.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A másik lehetőség, hogy zsebbel, peplummal ellátott szoknyát vagy hagymaszoknyát választasz, ami az extra anyagnak köszönhetően optikailag teltebbnek mutatja a csípődet, és így tökéletes homokóra alkatot csalhatsz magadnak a segítségével.