Nőies övtáskák magyar tervezőktől - Íme a legszebbek!

Göcző Nóra
Írta: ,

Minden nő tudja, hogy egyetlen táska nem elég. Minél több van belőle, minél színesebb a választék, annál jobb. Más szabással, mérettel indulunk az esti buliba, a munkahelyünkre, moziba, vásárolni vagy a gyerekekért az iskolába. Reneszánszát éli ma a clutch. A boríték formájú, kézben hordható praktikus kis neszesszer, melynek az előnye ugyanaz, mint a hátránya: kicsi. A válltáskák, oldaltáskák idén kevésbé számítanak divatosnak.

Ám, ha van egy jól bevált darabunk, amely már a szívünkhöz nőtt, megbízható társ lehet a mindennapokban. Előnye, hogy nagyobb méretű is lehet, hátránya, hogy húzza a vállunkat, sokan ezért kényelmetlennek tartják.

Az övtáska sokáig csak a férfiak privilégiuma volt. Alternatív, de stílusos fiatalok oldalt vagy kissé hátrébb tolva hordják, hogy a kéz ne ütközzön bele járás közben.

A slicc előtt viselt, jól megpakolt „hasitasi” a fehér zokni +szandál divattal vetekszik.

Ennek ellenére még gyakran felbukkannak a stílus kitartó követői. Szerencsére az utóbbi években a női táskák megalkotói is felismerték az övtáskákban rejlő lehetőséget. Ma már olyan, kifejezetten hölgyeknek szánt övtáskák is kaphatók, melyekkel nem kell lemondani a nőiesség élményéről és közben még a viselője egyéniségéről is árulkodik.

A modern természetesség hírvivője:  Kridea

Demeter Krisztina a szálak bűvöletében él. Számára a nemezelés egy új dimenzióit nyitott meg az alkotói lehetőségek között. A gyapjúszálak segítségével formázza meg amorf, kötetlen, mégis természetes hatású övtáskáit, melyek a modernségét hangsúlyozzák. Demeter Krisztina övtáskáit a spirál lendülete ékesíti, antikolt réz függőt használ a cipzárkocsi fogójának. Viselhető övre, kendőre fűzve, szorosan a derekunkon, vagy lazán a csípőnkön.

A designer a táskát vizes nemezeléssel készíti, majd egyedi technikával domborítja. A domborítás láthatatlan varrással van rögzítve, nem deformálódik. A cipzár felvarrása a táskára kézzel történik, ezért a táska külső felületén varrás nem látható. A nemeztárgyak tisztítása egyébként megegyezik a gyapjúból készültekével. Gyapjúmosószeres, langyos vízben nyomkodással mossuk át a tárgyat, majd öblítsük ki. Nyomjuk ki belőle a vizet, igazítsuk eredeti formájára, majd kitömve szárítsuk.

Coquette táskák a bőr ihletésében

A Coquette övtáskák az egyszerű vonalvezetés és a modern, vagány színvariációk jellemzik. A tervező stílusos, modern nőknek készíti egyedi termékeit, melyben elférnek a legszükségesebbek: mobil, smink, kártyák és pénz. Mi másra is lenne szükségünk egy bevásárláshoz, mozizáshoz, sétához vagy akár biciklizéshez?

Ezek a táskák nagyszerű kiegészítők lehetnek utazáshoz és fesztiválszezonban is. Kecske bőrből és marha szőrből készülnek, az övhöz marhabőrt használ a designer.