5 jel, hogy nem a megfelelő fürdőruhát viseled

Írta: ,

Lehet, hogy a boltban első látásra szerelembe estél egy fürdőruhával, és még felpróbálva sem volt olyan rossz, ezért megvetted. Igen ám, csak a strandon valahogy mégsem érzed magad komfortosan benne. Ha az alábbi jelek rád is igazak, érdemes lehet kicserélni a szép, de kevésbé kényelmes darabot!

1/5 Kényelmetlen

Szerencsére a legtöbb helyen már külön is megveheted a fürdőruhák alsó és felső részét, így nem feltétlenül kell egy méretet viselned a kettőből. Azonban még így is előfordulhat, hogy a próbafülkében jónak ítélt méret mégsem megfelelő.

Ha azt veszed észre, hogy folyton lifeg, lecsúszik, elcsúszik, vagy pont az ellenkezője, azaz szorít és bevág valahol, akkor valószínűleg rossz méretet választottál.


Ilyen bikini alsót válassz a fenékformád szerint


Tipp: Mindig próbálj fel eggyel nagyobb és kisebb méretet is, hiszen minden bolt és ország számozása eltérő lehet!

2/5 Nem tartja a melleket

Ha nagyobb mellekkel vagy megáldva, a bikini felső kiválasztásánál több szempontra is figyelned kell.

Ha azt érzed, hogy nem tart megfelelően, és bármelyik mozdulatnál fennáll a villantás veszélye, inkább cseréld le, minthogy feszélyezetten kelljen strandolnod!


Így válassz fürdőruhát az alakod szerint – Alma alkat


Nézz körül inkább az alul megtámasztott vagy merevítővel ellátott felsőrészek között, ezekben sokkal komfortosabban fogod érezni magad!

3/5 Rakoncátlan pántok

Ha a fürdőruhád pántos, és folyamatosan bevág a bőrödbe, vagy éppen ellenkezőleg, egy kicsit nagy, és folyton igazgatnod kell, mert ide-oda csúszkál, akkor valószínűleg nem a megfelelő fürdőruhát választottad.


Fürdőruha trendek – 2016 újdonságai


Emiatt sokkal praktikusabbak az állítható pántos darabok, de ha az anyag engedett el, vagy csak szimplán zavaró helyen van a pánt, akkor inkább cseréld le ezt a darabot, bármennyire is szereted.

Irritáló anyagok Kép forrása: unsplash

4/5 Irritáló anyagok

Ha előfordult már, hogy viszketett a bőröd, vagy kisebb kiütések jelentek meg a testeden a fürdőruha viselése közben/után, akkor valószínűleg a bikini anyaga nem megfelelő számodra.

Egy csipke vagy fényes szállal szőtt mutatós darab nem mindig a legkényelmesebb, főleg, ha vizes lesz...

Ha érzékeny a bőröd, mindenképp valamilyen bőrbarát anyagot válassz!


Így válassz fürdőruhát az alakod szerint – Kehely alkat


5/5 A megfelelő felkészültség

Ha az előző pontok alapján már egyértelmű számodra, hogy nem a megfelelő bikinit viseled, akkor van néhány tippünk, amit a következő darab kiválasztásánál bevethetsz.

Mindig próbálj fel több fazont (ne csak az aktuális divattrendeknek megfelelőt), hogy a testalkatodhoz legjobban illőt választhasd ki.


Így válassz fürdőruhát az alakod szerint – Körte alkat


Már a próbafülkében érdemes mozognod egy kicsit, hogy lásd, mennyire lesz kényelmes és mennyire érzed jól magad benne.

Ülj le, tedd keresztbe a lábad, hajolj le, ugrálj, emeld fel a kezed – hidd el, így biztosan a tökéletes bikinit választod majd!