Szögletes vagy lekerekített? Ez a napszemüveg illik leginkább az arcformádhoz

Balatoni Dóra
Írta: ,
Szögletes vagy lekerekített? Ez a napszemüveg illik leginkább az arcformádhoz

Kép forrása: altaireyewear.com

Napszemüveg próbálásakor már bizonyára te is jártál úgy, hogy az a darab, ami első ránézésre megtetszett, egyáltalán nem állt jól rajtad. Mindez azért történt, mert különböző az arcformánk és ugyanaz a napszemüveg mindenkin máshogyan mutat. Ha kíváncsi vagy arra, neked mi áll a legjobban, olvasd el cikkünket és kiderül!

Szívformájú arc Kép forrása: theurbansilhouette.com

Szívformájú arcod van, ha az arcod felső része (az arccsont és a homlok) széles, az arccsont viszonylag magas, az állad pedig hosszúkás, csúcsos.

Ilyen arcformája van a hírességek közül például Kerry Washingtonnak, Miranda Kerrnek, Kat Grahamnek, Alyson Hannigannek, Blake Lively-nak és Kourtney Kardashiannek.

Szívformájú arccal érdemes a felső részén szélesedő napszemüveget választanod, olyat, amelyik szélesebb, mint a homlokod.

Ügyelj arra, hogy a keret alsó része vastag legyen, ezzel lágyíthatod a hegyes állat, de választhatsz olyat is, amelynek nagyon vékony a szára, ez ugyanis szimmetrikusabbá teszi az arcodat.

Ovális arc Kép forrása: celebmafia.com

Az ovális arc kissé hosszúkás fejformát jelent, az arc oldala kissé ívelt, nincs benne éles szög, hasonlít a tojáshoz. Ez a leggyakoribb arcforma, és sokan ezt tartják ideálisnak.

A hírességek közül többek között Jennifer Lawrence-nek, Rihannának, Kim Kardashiannak, Beyoncénak, Sienna Millernek, Jessica Bielnek, Jessica Albának, Katy Perry-nek és Scarlett Johanssonnak van ovális arca.

Szerencsés vagy, ha neked is ilyen arcformád van, hiszen szinte bármely napszemüveg jól áll rajtad, érdemes kipróbálnod például a fiúsabb vagy a retrósabb fazonokat is, de nyugodtan variálhatod a különböző színeket, formákat.

Választhatsz továbbá olyan napszemüveget is, amelyek olyan hosszúak vagy akár hosszabbak, mint az arcod legszélesebb része, vagy pedig olyan nagyméretűt, amely eltakarja a szemöldöködet és az arccsontodat.