4 nadrág szaggatási technika, amivel feldobhatod a farmeredet

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
4 nadrág szaggatási technika, amivel feldobhatod a farmeredet

A szaggatott farmer időről időre visszatér a divatba, és általában ott is ragad néhány évre, hogy aztán ismét újult erővel törjön az élre. Jelenleg abszolút sláger, úgyhogy neked is be kell szerezned belőle néhány darabot. Vagy, mi lenne, ha a megunt farmerjaidat turbóznád fel az alábbi technikák segítségével?

Fakítás sarokreszelővel

Ez a videó azoknak készült, akik nem kedvelik a drasztikusan fakított és szaggatott farmereket, jobban szeretik azokat, amik csupán visszafogottan követik ezt az irányzatot. Te is inkább a szolidabbra esküszöl? Nos, akkor van egy jó hírünk: egy ilyen nadrág elkészítéséhez csupán egy sarokreszelőre lesz szükséged. Érdemes neked is bejelölni a szaggatások helyét egy krétával, így garantáltan csak oda kerül fakítás, ahova tervezted.

Ezután nincs más dolgod, mint megdörzsölni a kijelölt felületeket a sarokreszelőddel. Természetesen minél erősebben és tovább dörzsölöd a farmert, az annál kopottabbnak hat, végül pedig ki is lyukadhat. Persze ezzel sincsen semmi gond, sőt! Nincs otthon sarokreszelőd? Semmi gond, a hagyományos sajtreszelők is tökéletesek erre a célra.

Szaggatás sniccerrel

Ennél a videónál is jelöléssel indul a projekt, ami már követ is az olló. Ez a következő fokozat, hiszen itt már sok helyen látszik a bőrfelület, nem csupán dörzsöljük az anyagot, hanem át is szakítjuk – illetve vágjuk, ahogy ez a vlogger is mutatja. Kisebb lyukakat vág a nadrágba, azonban nem hagyja így az anyagszéleket, hanem sniccerrel, oldalazó mozdulatokkal beleolvasztja az anyagba.

Természetesen a technika önmagában is működik, és nem csupán snicerrel, hanem késsel is elérheted ugyanezt az eredményt. Ha pedig fokozatosabban, az előbbi videóhoz hasonlóan haladnál, kipróbálhatod a borotvát és a csiszolópapírt is – akár önmagukban, akár a korábban vágott lyukak széleinek tökéletesítésére.

Rojtolás szemöldökcsipesszel

Ez a videó tökéletes példa arra, hogyan dobhatsz fel egy olyan farmert, amiről azt gondoltad, soha többet nem fogod felvenni. Az első néhány percben a bloggerina megmutatja, miként szabhatod csőszárúra az ódivatú fazont, és miként veheted be a derekát a legkönnyebben. Utána pedig jöhet az optikai tuning, avagy a szaggatás! Talán ez a legismertebb technika, amivel a neten találkozhatsz, de nem véletlenül népszerű: segítségével látványos és változatos szakadásokat készíthetsz, pont olyanokat, amilyenek a bolti nadrágokon is díszelegnek.

Bejelölés után jöhet a vágás: két lyuk között készül maga a szaggatás, mégpedig szemöldökcsipesz segítségével. A videó végén azt láthatod, ahogy a bloggerina a korábban említett technikákkal itt-ott rojtosítja a farmert annak érdekében, hogy az összhatás tökéletes legyen. Garantáltan egyedi, és tökéletes a végeredmény!

Átalakítás kézzel

Bár az előző videók is olyan eszközökkel készültek, amikből mindenkinek van otthon, ennek a nadrágnak az elkészítéséhez még ezekre sem lesz szükséged. Szinte hihetetlen, milyen átalakuláson eshet át egy megunt farmer!

Keresve sem találnánk jobb példát, mint ez a videó. Nem csupán új külsőt kap, hanem másik funkciót is: hosszúból lesz rövid. Ennek az előnye, hogy nem számít, ha nem passzol pontosan, vagy éppen egyáltalán nem illik hozzád a szabása, hiszen, ha a fenekeden jól áll, akkor csodás rövidnadrág készülhet belőle.

A hosszt mindkét száron jelöld be, majd vágd le a felesleget – amint láthatod, egyáltalán nem lényeges, hogy minden pontos legyen. Már jöhet is a felújítás! Csak húzd ki a szálakat az ujjaid segítségével. Ezután akár késznek is nyilváníthatod a remekművet, de ha még nagyobb átalakulást szeretnél, az alább látható technikával a színét is megváltoztathatod.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv