Mit vegyünk fel egy hétköznapi városi sétához?

Cseh Éva
Írta: ,

Ahogy kitavaszodott, máris kedvünk támad kimozdulni otthonról, barátokkal, vagy barátnővel, esetleg egyedül sétálgatni, bóklászni picit a városban. Ilyenkor mindamellett, hogy jól nézzünk ki érdemes gondolni arra is, hogy az öltözetünk kellő képen kényelmes legyen és még a változékony időjárásra is felkészültek lehessünk.

A legjobb egy kényelmes cipőbe bújni, rétegesen öltözködni, és, hogy az időjárás se tréfálhasson meg bennünket, nem árt, ha lapul a táskánk mélyén egy esernyő is.

Egy ilyen könnyed kis kiruccanáshoz nem praktikus túlöltözöttnek lennünk, mert elképzelhető, hogy később feszengve érezhetjük magunkat benne. Túlságosan sportosra se fogjuk azért a figurát, hiszen nem az edzőterembe készülünk leugrani, vagy éppen a házi kedvencünket sétáltatjuk :)

Nézzünk néhány ötletet, hogy miben lenne ideális egy ilyen városi kiruccanás

Farmerimádóknak

Farmereseknek

A farmer most is, mint oly sokszor nagyon jó választás lehet. Az üzletek felhozatalában megtalálhatjuk a szűkebb, bővebb, magasított derekú, koptatottat, de akár még a szaggatott darabokat is. Variáljuk kedvünkre pulcsival, blúzzal, pólóval. Vegyünk hozzá bőrdzsekit, valamilyen divatos vászonkabátot, vagy akár ballonkabátot. Ha nem vagy túl fázós, akár még a blézer is jöhet. 

 

Akik a cicanaciban hisznek

Cicanacis

Ha nálad a kényelem az első, akkor a farmer mellett lehet, hogy még jobb választást jelent a cicanadrág. Ehhez a hosszabb pulcsik, a tunikák és az ingruhák a legtökéletesebbek. Figyelj a felső rész hosszára, ha felemeled a kezed, akkor se lógjon ki belőle túlzottan a feneked. Mindenképpen olyat válassz, ami vastagabb pamut anyagú, amit ha felveszel, nem látszik át… Jó alternatíva még a jegings, ami a cicanaci és a nadrág egyvelege.

 

Ha imádod a ruhákat

Ruhásoknak

Meglehet, úgy tartja kedvünk, hogy inkább csinosabbra fognánk a figurát, és nem nadrágos megoldásban szeretnénk lebonyolítani a városi séta projektjét. Válasszunk ki egy könnyed darabot, amiben biztosan jól éreznénk magunkat és húzzunk hozzá egy kellőképpen meleg és kényelmes pamut harisnyát.

Ebben az esetben arra érdemes figyelnünk, hogy a kabátválasztás a ruhával mindenképpen összhangban legyen. Ha elegánsabb benyomást szeretnél kelteni, akkor ne nagyon lógjon ki a ruha a kabát alól, inkább legyen hosszabb az a kabát. A ballonkabát nagyon praktikus megoldás ebben az esetben is.

 

Szoknyásoknak

Szoknyás

A városi sétához egy számodra kényelmes darabot válassz. A jelenlegi trendek megengedik, hogy most lezserebben viselj akár egy szoknyát is. Variálhatod pulcsival, mintás pólóval, de még akár egy kockás inggel is. Betűrve, de még kitűrve is viselheted hozzá a kiválasztott felső részeket.

A kitűrt változat inkább a magasabbaknak kedvez. Ha igazán lezserre álmodtad meg a szoknyás összeállításod, akkor cipőben gondolkodhatsz a tornacipő mellett még a sliponban, vagy a sportcipőben is. Természetesen ezt csak a bátrabbaknak tanácsolnám. Ha visszafogottabb szoknyás vagy, akkor a balerina, kisebb sarkú cipők, vagy a csízmák is nagyon jó megoldást jelenthetnek számodra.