Mit illik viselni egy romantikus vacsorához?

Cseh Éva
Írta: ,
Mit illik viselni egy romantikus vacsorához?

Ha szerelmünkkel készülünk egy romantikus estét együtt tölteni, akkor illő a hétköznapihoz képest különlegesebb és elegánsabb, esetleg szexisebb öltözetben mutatkozni előtte.

Mindenképpen törekedjünk rá, hogy kiemeljük nőiességünket, és ha egy picit figyelmesebbek szeretnénk lenni, akkor pedig helyezzünk nagyobb hangsúlyt azokra a területekre, amelyet különösen kedvel rajtunk a párunk. 

Különbözőek vagyunk, mindenki mást viselne ilyenkor a legszívesebben.

Van, aki az abszolút elegancia híve és inkább valamilyen kosztümös, blúzos összeállításban gondolkodik, van, aki a csajosabb stílusokat kedveli és inkább valami szűkbe, szexisbe bújna bele, de van olyan is, aki a vagányabb megoldásokat kedveli még egy vacsora alkalmával is.

Mindegyik elképzelés jó irány lehet, kérdés az, hogy a határokat hol húzzuk meg. 

Nagyon fontos ugyanis, hogy hol lesz a vacsora színhelye, mert attól függően lehet a szettünk visszafogottabb, vagy akár picit merészebb, esetleg lazább is. 

 

Elegáns helyekre, éttermekbe illik egy kicsit zártabb, visszafogottabb megoldásokat választani, persze ezt is étterme válogatja, hogy éppen milyen az az éterem és milyen dress code az oda passzoló.

Ebben az esetben inkább kerüljük a nagyon mélyen dekoltált felsőket, a rövid fazonokat, illetve mindent, ami nagyon merész és kihívó benyomást kelthet. Próbáljunk inkább a saját stílusunknak megfelelően az elegánsabb és finomabb megoldások felé tendálni. 

Ha a helyszín nem követeli meg különösebben a visszafogott eleganciát, akkor lehetünk bátrabbak is, és előkerülhetnek a stílusban merészebb darabok, persze azért mindenképpen egy romantikus vacsora határain belül gondolkodjunk. 

Érdemes szem előtt tartani a csiniség szabályait. Mindenképpen jó, ha a cipőt és a táskát, illetve a kiegészítőket egymással összeharmonizáljuk.

 

Alapvetően figyeljünk rá, hogy túl sok ékszert ne viseljünk egyszerre, de a dekoratív megoldások elől se zárkózzunk el feltétlen. 

Ha ruhát, esetleg szoknyát választanál erre a különleges eseményre, akkor ügyelj rá, hogy ha elegánsabb benyomást szeretnél kelteni mindenképpen húzz harisnyát, amit hangolj össze az outfiteddel is.

Az sem mindegy, hogy milyen kabátot választasz a szettedhez, mert ha nagyon nem passzol hozzá, csak ráerőltetted, akkor az buta hatást kelthet kívülről szemlélve. Lehet, hogy ha az időjárás, hőmérséklet, helyszín miatt fontos szempont a kabát is, akkor érdemes egy kicsit ebből kiindulni a teljes szett megkomponálásakor.

 

Fontos, hogy figyelj a sminkedre is, hogy ne legyen túl erős, vagy éppen pont olyan, mint a hétköznapokban. Bátran dobj fel egy vadabb rúzst, vagy éppen egy karakteresebb tusvonalat is kerekinthetsz magadnak. Ha nem vagy egy vérbeli sminkes, akkor annyit viszont mindenképpen tegyél meg, hogy egy olyan alap sminket készítesz, ami egy friss összhatást, kellemes benyomást kelthet.

Érdemes, ha a hajad is rendezettebb a szokásosnál, ezért egy elegáns, ,,készítsd magad konty”, vagy egy laza hullámos, esetleg egy rendezett szépen kivasalt haj, vagy copf tökéletes megoldást jelenthet. A lényeg a hajnál is a rendezettségen és az előnyös megoldáson van.

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!