Milyen színek mutatnak igazán jól együtt? A stylistől most megtudhatod

Cseh Éva
Írta: ,
Milyen színek mutatnak igazán jól együtt? A stylistől most megtudhatod

Vannak, akik a visszafogott pasztellszíneket, vannak, akik az élénkebb árnyalatokat, és vannak olyanok is, akik kifejezetten a fekete, fehér, szürke tónusokat favorizálják jobban. Fontosnak tartom, hogy olyan színeket válasszunk magunknak, amelyek előnyösek számunkra, és mindeközben még a személyiségünkhöz is közel állnak, így biztosan magabiztosan fogjuk tudni viselni is.

A színek öltöztethetnek, de ugyanakkor, ha rosszul válogatunk, nagyon előnytelenül is állhatnak számunkra. Érdemes szem előtt tartani azokat a kulcsgondolatokat is, miszerint olyan árnyalatokat hordjunk, amelyek nem sápasztanak, vagy éppen öregítenek bennünket, hanem nagyon harmonikusak a színeinkkel, vagy éppen feldobjuk velük a megjelenésünket.

Ha tudjuk, hogy milyen színek és azoknak milyen árnyalatai állnak igazán jól számunkra, akkor már egy szinttel feljebb léptünk, viszont az sem mindegy, hogy egy adott árnyalatú ruhadarabot milyen más színnel, vagy színekkel társítunk.

Általános szabály, miszerint három színnél többet egyszerre ne viseljünk magunkon (ezt természetesen nem szükséges minden esetben ennyire komolyan venni, de ha biztosra szeretnénk menni, akkor mindenképpen erre az elgondolásra építhetünk). Lássunk néhány példát arra is, hogy milyen bevált tematikák jöhetnek szóba a színek egymással történő társítására vonatkozólag.

Az arany, ezüst, bronzos árnyalatok az élénk és pasztell tónusokkal is nagyon jól megférnek. Itt arra érdemes figyelni, hogy ne legyen túl giccses a végeredmény.

Ha ezeket az árnyalatokat kis mértékben kívánjuk viselni (öv, cipő, kiegészítő), akkor bátrabban merhetünk kombinálni az élénkebb árnyalatokkal is.

Ha viszont például a ruhánk, vagy felsőnk színe arany, akkor inkább fehér, pasztell, vagy valamilyen harmonikus és világos árnyalatot válasszunk mellé. 

Itt mindig a színes terület kap nagyobb figyelmet, ezért ebben az esetben is meggondolandó, hogy milyen irányba csalogatjuk jobban a tekintetet.

A legtöbb esetben, ha egy nagyon mély, sötét árnyalatot rakunk össze egy nagyon színessel (fekete/piros, sötétkék/narancs), akkor ez rengeteg esetben működhet, így nem csak a kontrasztokkal játszhatunk, hanem az élénk árnyalat miatt élettelibbé is varázsolhatjuk az outfitünket, ott pedig ahol szükséges, optikailag karcsúsítunk is egy kicsit.

Nagyon jó praktika, érdemes megjegyezni.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján