Miben vonuljunk a büfésoron? Idei nyári divat a vízparton

Göcző Nóra
Írta: ,

Aki azt hiszi, hogy a strand stílus egy szigorú, szűk keretek közé szorított szelete a divatnak, az nagyon téved. Sőt, a vízpart éppen az a hely, ahol már kevés is elég ahhoz, hogy kitűnjünk a tömegből, persze pozitív értelemben. Ráadásul akkor sem kell aggódnunk, ha a frizuránk nem tökéletes, elvégre a strandon vagyunk. Néhány dologra azonban fontos odafigyelni: miben vonuljunk a büfésoron, otthon kell-e hagynunk a gyöngysort, ha vízpartra megyünk és mikor szabad bevállalni a magassarkút…

Az örök kérdés: magassarkú vagy strandpapucs? Kép forrása: pinterest.jp

Sokak számára jelent dilemmát, hogy merjen-e magassarkúban mutatkozni a parton vagy épp ellenkezőleg, merjen-e lapostalpút húzni most az egyszer, a homokban.

A vádlit és a popsit gyönyörűen kiemeli a magas sarok, de sokat ronthat az összképen, ha fáradt csatalóként vánszorgunk a jégkrémes pultig, mert képtelenek voltunk a nőiességet feláldozni a kényelem és a praktikum oltárán.

Magassarkú szandált vagy papucsot csak abban az esetben szabad a strandfelszerelések közé bekészíteni, ha már nem először járunk a helyszínen és biztosak lehetünk benne, hogy lesz civilizált közlekedés a napozóágyunktól a büféig. Minden egyéb esetben maradjunk a jól bevált, biztonságos lábbelinknél.

Kalapot, de milyet? Kép forrása: showpo.com

Újra divat a kalap! A tűző napsütésben a napernyő alól előmerészkedni kalapban már nem csak az idősebb korosztály kiváltsága.

A tengerpartokon szinte kötelező tartozéka minden nőnek a széles karimájú, akár szalagokkal, masnikkal, virágokkal díszített kalap, amely legtöbbször nem természetes anyagból készül, ám cserébe begyűrhető egy kisebb strandtáskába és előkapva formára ugrik.

A hófehér a partmenti trend egyik alap színe, legyen szó bármilyen kiegészítőről, de a klasszikus szalmakalap, sőt, merészebbeknek a sombrero is jó választás.