Melyik évszak típusba tartozol és milyen színeket viselj

Melyik évszak típusba tartozol és milyen színeket viselj

Címlap / Stílus / Divat / Melyik évszak típusba tartozol és milyen színeket viselj

Az, hogy melyik típusba tartozol, jelentősen befolyásolja, hogy milyen színű ruhák, sminkek állnak neked a legjobban!

Tavasz típus jellemzői

A tavasz típusú nők- és férfiak- főbb jellemzői a világos, kissé áttetsző, légies színek. Hajuk általában a szőke valamely árnyalatában pompázik – leggyakrabban világos- és aranyszőke, viszont a vörösesszőke is ide tartozhat.
Arcuk világos, nyáron, ha lebarnul, inkább aranyba hajlik. Szemük világos, kék, illetve zöld színű. Természetüket tekintve vidámak és optimisták, bár kissé naivak és szétszórtak. Szeretnek a társaság középpontjában lenni, mivel képesek órákig is csevegni.

Ilyen színeket viselj, ha tavasz típusú vagy

Ha ebbe a típusba tartozol, akkor leginkább a meleg, vidám színek állnak neked a legjobban. Fő színük az arany, így ritkán is viselnek ezüstöt. A tavasz vidám színei, a rózsaszín, narancs, illetve sötétzöld remekül áll rajtad, és bátran hordj komplementer színeket, nem muszáj, hogy tetőtől talpig ugyanabba az árnyalatba burkolózz. Ha komolyabb megjelenésre vágysz, akkor a barna a te színed, főleg, ha azt feldobod pár arany kiegészítővel! Smink tekintetében szerencsés vagy, ugyanis fantasztikusan nézel ki anélkül is, de ha mégis magadra szeretnél kenni valamit, akkor is inkább a világos árnyalatok mellett dönts!Amit kerülj: fekete

Nyár típus jellemzői

A nyár típus imádja a napot, a meleget, és képes akár egész nap süttetni magát. Gyorsan és könnyen barnul, szinte sosem ég le. Hasonlít a tavasz típushoz, viszont őt már a sötétebb árnyalatok jellemzik. Hajuk sötétszőke, vagy középbarna, esetleg vörös. Szemük igen változatos, ugyanis megtalálható a kék, zöld, de a barna is. Bőrük, bár furcsán hangzik, kissé kékes árnyalatú és ők azok, akik a legkevesebbet szenvednek különböző bőrproblémáktól.Rokonszenvesek és empatikusak, igazi „örök barátok”.

Ilyen színeket viselj, ha nyár típusú vagy

Színek tekintetében a hideg árnyalatok állnak nekik a legjobban. A pasztellszínekkel nem lőhetnek mellé, valamint minden, aminek van némi kék tónusa, az biztosan jól mutat rajtuk. A fukszia szín is illik vibráló személyiségükhöz. Kevés fekete is jól állhat öltözetükhöz, mert mélységet és titokzatosságot visz kinézetükbe. Természetes sminket válasszanak, mert már kevés szín, illetve az árnyékolás is igazán messziről meglátszik rajtuk. Amit kerülj: arany

Ősz típus jellemzői

Lesd meg, miket látsz ősszel, mikor kimész a szabadba. A levelek megbarnulnak, esetleg rézvörös árnyalatot öltenek. Bár még nem fordul nagyon hidegre az idő, kint a meleg színek dominálnak. Ilyen ez ősz típusú ember is, szinte beleolvad az ekkori természetbe. Hajuk többnyire vörösesen csillog, szemük általában meleg színű, borostyán, vagy barna, de ritkán zöld is lehet. Bőrük igen változatos, mivel a leégésre hajlamos, pirospozsgástól, a könnyen barnuló, bronzos tónusig minden megtalálható. Szeplők gyakran díszítik.Sokszor vannak kreatív hajlamaik, így nagy művészek kerülnek ki közülük.

Ilyen színeket viselj, ha ősz típusú vagy

Ha ősz típusú vagy, akkor mindenképpen a természetes színeket kell keresned. A barna az elsődleges színed, főleg, ha az mély tónusú. Remekül áll ezen kívül az aranysárga, a sötétzöld, a barack, illetve a bézs. Feketét is választhatsz, de csakis akkor, ha bőröd sötétebb.Sminkelni szinte kötelező, viszont vigyázz, milyen árnyalatokat használsz, mivel könnyen fáradttá lehet tenni az ősz típusú nő arcát.

Tél típus jellemzői

A tél típus jeles képviselője nem más, mint a híres mesehős, Hófehérke. Az ide tartozó emberek misztikus szépségükkel megbabonázzák a környezetüket. Erős kontrasztok jellemzik. Hajuk sötétbarna, de inkább fekete, bőrük egészen világos, szemük lehet sötét, de nem ritka a hideg kék is. Könnyen leégnek, de nem is szeretik a napot, nyáron inkább az árnyékba húzódnak. Igen titokzatosak és gyakran zárkózottak. Nem engednek közel magukhoz akárkit, azonban akiket igen, ők egytől egyik igaz barátok.

Ilyen színeket viselj, ha tél típusú vagy

Hogy mi áll a legjobban a tél típusúaknak? Egyértelműen a fekete és a fehér. Persze nem kell, hogy csakis erre a két színre korlátozd a ruhatárad, mivel bátran hordhatsz kékes tónusúakat is, de általánosságban elmondható, hogy a hideg színeket kéne előtérbe helyezni. Ennek ellenére tökéletesen áll rajtad a vérvörös is, amivel igazi végzet asszonya lehetsz.Szerencsés típus vagy, mivel a natúr, illetve az erős smink is remekül áll rajtad.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!