Megfelelő nyaklánc a megfelelő nyakra

Fischer Anna
Írta: ,
Megfelelő nyaklánc a megfelelő nyakra

Nyáron nőnek a dekoltázsok, és annak díszítésére előkerülnek a szebbnél szebb nyakláncok és egyéb ékszerek. Hogy a nyakad formájához, emellett pedig az egész alkatodhoz és stílusodhoz a leginkább illőt válaszd, íme néhány tanács:

Vastag nyak

Ha vastagabb a nyakad, akkor finomítsd egy vékony, finom kidolgozású nyaklánccal, és mindenképpen medállal együtt viseld. Így a nyakláncod ugyanis V alakot formáz, ami vékonyabbnak tünteti fel a problémás testrészed. Válaszd a középhosszú megoldásokat, a túl rövid ugyanis összenyomja, vagyis optikailag tovább vastagítja a nyakad. A középhosszú lánchoz válassz szimmetrikus, hosszúkás alakú medált. A túlságosan hosszú lánc azért nem ideális, mert nem tereli el a figyelmet a nyakról. 

Ha szereted a dekoratív megoldásokat, akkor nyugodtan választhatsz ezekből, hiszen egy mutatós darab felhívja a figyelmet az ékszerre, így eltereli a figyelmet a nyak aránytalanságairól.

Kerüld a nagy méretű fülbevalókat is, különösen akkor, ha ezek szélesek, esetleg lefelé szélesednek.

Válassz inkább egy kicsi, vagy egy egyenesen lógó darabot. Az előbbi növeli a távolságot a nyaklánc és a fülbevaló között, míg az utóbbi optikailag nyújtja a nyakat a függőleges vékony vonallal. Bárhogy is teszel, minkét megoldás karcsúsítani fogja a nyakad.

Vékony nyak

A vékony nyak elméletileg ideális forma, ám ha a tiéd túlságosan ilyen, akkor jobb, ha azért egy kicsit ellensúlyozod. A hosszú, vékony nyakon kiválóan állnak a rövid nyakláncok, legyenek ezek akár finom kidolgozásúak, vagy figyelemfelkeltőbb, nagyobb darabok, akár kövekkel kirakva.

Túl nagyot és erőteljeset ne használj, vagy ha mégis szeretnéd hordani ezeket is, akkor inkább a frizuráddal ellensúlyozd a túl vékony nyakat, vagyis engedd ki a hajad hozzá. A túl vastag és erőteljes ékszerek felhívják a figyelmet a test aránytalanságaira, ezért ha ezt szeretnéd kiegyenlíteni, akkor kerüld a szélsőségesen vastag darabokat.

Ha azonban inkább kiemelnéd a karcsú nyakadat, akkor nyugodtan nyúlj ezekhez. A nyaklánchoz illő fülbevalók kiválasztásánál szintén elmehetsz akár az erőteljesebb darabok felé is, de csak akkor, ha a nyakláncod finomabb típusú. Amit mindenképpen kerülj, az a túl erőteljes fülbevaló-nyaklánc kombináció és az egyenesen lógó, hosszú fülbevaló.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba