Lusta lányok stílustippjei

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Mindenki életében akadnak olyan napok, amikor a legszívesebben ki se mozdulnánk otthonról, de vagy a munka, vagy egyéb teendők miatt mégis kénytelenek vagyunk elhagyni a lakást. Ekkor aztán tényleg nincs kedvünk csinosan felöltözni, de szerencsére van pár tipp, amivel még minimális energiabefektetéssel is csinosan jelenhetsz meg!

Bő felsők

Mivel idén a boltok tele vannak oversize felsőkkel, bizonyára már neked is ott lapul a szekrényében egy-egy hasonló darab. Ezek a felsőrészek nem sok mindent engednek láttatni, ezért nem ajánlatos állandóan viselni őket, de az ilyen lustább napokon tökéletesen megfelelőek. Vegyél fel hozzájuk egy feszes farmert, vagy ha hosszított a felső, akkor cicanadrágot, és már el is készültél. Télen társíts hozzá lapos talpú csizmát, nyáron pedig egy kényelmes sarut.

Lenge nadrágok

Szerencsére idén nem csak a nagyméretű felsők divatosak, hanem kezdenek visszakúszni a bő szabású nadrágok is, amikhez ugyancsak könnyű gyorsan felöltözni. A buggyos nadrághoz mindenképpen válassz feszes felsőt, ami az időjárás függvényében lehet hosszú ujjú, vagy akár ujjatlan is. Nyáron ehhez a fazonhoz ugyancsak tökéletesen illik a csinos szandál, a saru, télen a vastagabb változatokhoz pedig válassz magas sarkú bokacsizmát.

Farmer pólóval

Ez az örök klasszikus sosem fog kimenni a divatból, de nagyon könnyű vele slampos hatást kelteni, úgyhogy nem árt az óvatosság. Sose vegyél fel például farmerhoz nagyméretű, bő pólót, mert ez a szerelés mindig extra kilókat jelent, és egyértelműen maszkulin hatást kelt (ha mégis ragaszkodsz a laza pólóhoz, érdemes elöl betúrni egy picit, hogy megvillantsd a vékony derekadat). A legjobb választás egy sztreccses anyagú, sportos fazonú pólót, amit akár egy kényelmes tornacipővel is társíthatsz.

 

Csini mini

Az egyberuhákat nem csak azért imádjuk nyáron, mert csinosak és szellősek, hanem azért is, mert ha bevetjük őket, biztosan nem kell sokat gondolkodnunk az aznapi outfiten. Egy lágy esésű, lefelé bővülő szoknyarész a plusz kilókat is tökéletesen elrejti, és lapos saruval, vagy balerinacipővel kombinálva is remekül mutat. Már csak arra kell figyelni, hogy olyan anyagból készüljön a jolly joker ruhadarab, amit könnyen lehet vasalni – vagy akár nem is kell!

Frizura és smink

A leggyorsabb megoldás a hajadat illetően, ha a fejtetődön összefogod egy kócos kontyban a tincseket – senki sem fogja megmondani, hogy félórás vagy félperces munka volt a felkötése. Sminkelni nem kötelező, de ha szeretnél időt szánni rá, akkor hagyatkozz a legegyszerűbb megoldásra: használj hidratálóval gazdagított alapozót, fesd ki a szempilláidat, az ajkaidra pedig kerüljön átlátszó szájfény.