Lenyűgöző kalapok és sapkák, amikkel egyedi lehetsz

Írta: ,

A hideg hónapokban érkezik a szezonra abszolút jellemző divat, ami a csodás sálakon és kesztyűkön felül elsődlegesen a sapkákat és a kalapokat öleli fel. Idén is igen széleskörű a választék az aktuális trendeket illetően, mutatjuk, milyen divatos darabok közül választhatsz.

Beanie sapkák

1/5 Beanie sapkák

Idén a beanie sapkák a férfi és a női divatban egyaránt közkedveltnek számítanak.

Mindenki jól ismeri ezt a fazont, hiszen ez az egyik legelső sapka, amit gyermekkorban viseltünk. Az idei divat szerint a beaine sapka sok esetben vastag, kötött, olykor pompommal ellátott a még inkább hangsúlyos fazon érdekében. 

Ezek a szabásvonalak inkább a sportosabb, kényelmesebb viselethez illenek, és legjobban az átlagos hétköznapokhoz passzolnak, hiszen sokkal inkább laza és fiatalos megjelenést kölcsönöznek, semmint elegánsat.

Remekül társíthatjuk őket az idén maximálisan divatos bőrkabátokhoz, de a szezonális irányzatok szerint a kevésbé alkalomhoz illő szövetkabátok, és természetesen az oversized fazonok mellett is tökéletesen megállják a helyüket. 

 • Világosbarna, kötött: Orsay, 3 000 Ft 
 • Kék, kötött: s.Oliver, 4 800 Ft 
 • Szürke, pomponnal: Esprit, 9 000 Ft 
 • Színes, kötött: Accessorize, 7 500 Ft 
 • Fehér, kasmír: H&M, 6 990 Ft 
Sapka-kalapok

2/5 Sapka-kalapok

A sapkák és a kalapok között csodás átmenetet képeznek azok a fazonok, amik egyaránt képviselik a sapkák bájosságát és a kalapok eleganciáját.

Az ezzel a szabásvonallal készült fazonok általában kötöttek, és erősen emlékeztetnek a karimával bíró svájcisapkára, bár annál jóval bohókásabbak. 

Megjelenéstől függően kiválóan illenek az esős, havas és hideg napokra, amikor szeretnénk védve tudni a frizuránkat, ám mindenképpen inkább az elegánsabb megjelenés mellett voksolnánk.

Ezek a félig sapka, félig kalap fejfedők remek lehetőségnek bizonyulnak a karcsúsított bőrkabátok, az elegáns szövetkabátok mellé, ugyanakkor nem feltétlenül kell kizárnunk őket a kényelmesebb viseletből sem.

Fedora kalapok

3/5 Fedora kalapok

A női kalapok világát aktuálisan leginkább a fedora fazon tartja igazán mozgásban. Ennek a fazonnak a jellemzője, hogy a karimája elöl csapott, kétoldalt és a fejtetőn pedig kicsit nyomott hatású.

Az alapvető stílusjegyeken túl a fedora kalapok meglehetősen széles skálán mozognak, legalábbis ami a méretet és a díszítettséget illeti, garantáltan. Mivel manapság nem hordanak túl sokan kalapot, egész biztosan egyedi lehetsz egy ilyen darabbal.

Sajnos hátrány, hogy az igazán hideg hónapokban nem jelentenek túl ideális választást, hiszen nem fedik a füleket, így az egyik legkényesebb területet nem tartják melegen.

Ugyanakkor a divatosan csinos összeállításból nem hiányozhatnak, mindenképpen érdemes kísérletet tenni velük.

 • Szürke, szalaggal: Esprit, 9 000 Ft 
 • Sötétszürke, fekete dísszel: Esprit: 12 000 Ft 
 • Fekete, szalaggal: H&M, 4 990 Ft 
 • Vörös, masnival: Accessorize, 12 000 Ft 
 • Khaki: Accessorize, 12 000 Ft 
Harangkalapok

4/5 Harangkalapok

Bár nem bizonyulnak a legnagyobb slágernek a szezonban, kiüthetetlenek a nyeregből a harangkalapok. Ezek a fazonok ugyancsak átmenetet jelentenek a sapkák és a kalapok között, csupán egészen más stílusban és kivitelezésben.

Bár jobban emlékeztetnek a csinos kalapokra, formájuk mégis kicsit sapkára hajaz, ráadásul ezek a darabok sokkal melegebbek is a hagyományos karimával bíró kivitelezéseknél. Ha nem is teljesen, de igen jelentős részben lefedik a füleket, ráadásul sok esetben a homlok egészét ugyancsak megvédik.

A könnyed egyszerűség mellett nagyon nőiesek is tudnak lenni, általában inkább a csinosabb, elegánsabb öltözékhez illenek, még pedig akkor, ha szeretnénk az összeállítást kicsit egyedibbé tenni.

Hajpántok

5/5 Hajpántok

A hajpántok azok számára bizonyulnak kiváló választásnak, akik sem a sapkák, sem a kalapok terén nem találják meg számításaikat.

Ezek a főleg kötött, de mindenképpen meleg fejfedők védik a homlokot és a füleket is melegen tartják, viszont a fej többi részét szabadon hagyják.

A hideg elleni védelem szempontjából tehát nem éppen a leghatásosabbak, de kiválóak azokon a napokon, amikor kontyot, vagy magasan fogott lófarkat szeretnénk viselni.

Sportos és nőies viselethez egyaránt passzolnak, így mindenki gardóbjában helyet kell, hogy kapjanak. Különösképpen divatosak az elmúlt időszakban a masnira emlékeztető fazonok, a próbálás során mindenképpen érdemes egy ilyen típusra is sort keríteni.

 • Fehér: Tally Weijl, 3 000 Ft 
 • Sötét krémszínű: H&M, 1 490 Ft
 • Fehér, fonott: H&M, 1 490 Ft 
 • Szürke, köves: F&F, 2 190 Ft 
 • Mintás: F&F, 2 190 Ft 
 • Fekete, szőrmés: Marks&Spencer, 5 000 Ft