Lenyűgöző kalapok és sapkák, amikkel egyedi lehetsz

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Lenyűgöző kalapok és sapkák, amikkel egyedi lehetsz

A hideg hónapokban érkezik a szezonra abszolút jellemző divat, ami a csodás sálakon és kesztyűkön felül elsődlegesen a sapkákat és a kalapokat öleli fel. Idén is igen széleskörű a választék az aktuális trendeket illetően, mutatjuk, milyen divatos darabok közül választhatsz.

Beanie sapkák

Idén a beanie sapkák a férfi és a női divatban egyaránt közkedveltnek számítanak.

Mindenki jól ismeri ezt a fazont, hiszen ez az egyik legelső sapka, amit gyermekkorban viseltünk. Az idei divat szerint a beaine sapka sok esetben vastag, kötött, olykor pompommal ellátott a még inkább hangsúlyos fazon érdekében. 

Ezek a szabásvonalak inkább a sportosabb, kényelmesebb viselethez illenek, és legjobban az átlagos hétköznapokhoz passzolnak, hiszen sokkal inkább laza és fiatalos megjelenést kölcsönöznek, semmint elegánsat.

Remekül társíthatjuk őket az idén maximálisan divatos bőrkabátokhoz, de a szezonális irányzatok szerint a kevésbé alkalomhoz illő szövetkabátok, és természetesen az oversized fazonok mellett is tökéletesen megállják a helyüket. 

  • Világosbarna, kötött: Orsay, 3 000 Ft 
  • Kék, kötött: s.Oliver, 4 800 Ft 
  • Szürke, pomponnal: Esprit, 9 000 Ft 
  • Színes, kötött: Accessorize, 7 500 Ft 
  • Fehér, kasmír: H&M, 6 990 Ft 
Sapka-kalapok

A sapkák és a kalapok között csodás átmenetet képeznek azok a fazonok, amik egyaránt képviselik a sapkák bájosságát és a kalapok eleganciáját.

Az ezzel a szabásvonallal készült fazonok általában kötöttek, és erősen emlékeztetnek a karimával bíró svájcisapkára, bár annál jóval bohókásabbak. 

Megjelenéstől függően kiválóan illenek az esős, havas és hideg napokra, amikor szeretnénk védve tudni a frizuránkat, ám mindenképpen inkább az elegánsabb megjelenés mellett voksolnánk.

Ezek a félig sapka, félig kalap fejfedők remek lehetőségnek bizonyulnak a karcsúsított bőrkabátok, az elegáns szövetkabátok mellé, ugyanakkor nem feltétlenül kell kizárnunk őket a kényelmesebb viseletből sem.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba