A számodra legelőnyösebb fürdőruha, ha kehely alkattal rendelkezel

Stumpf Bea
Írta: ,
A számodra legelőnyösebb fürdőruha, ha kehely alkattal rendelkezel

A kehely alkat jellemzője a hangsúlyosabb felsőtest, tehát szélesebb vállak, teltebb mellek, illetve szélesebb derék, ami szinte egybeolvad a valamivel keskenyebb csípővel, és mindez vékony lábakkal párosul. Erre az alkatra is találhatóak olyan fazonok, melyekkel kihangsúlyozhatod az előnyöket, és elterelheted a figyelmet a kevésbé kedvelt részekről – mutatjuk őket!

A test arányainak kiegyenlítése

A kehely alkat hátránya, hogy a felsőtest szélesebb, mint az alsó, a derék és a csípő szinte egyvonalban van, a lábak pedig vékonyak és hosszúak, így a test egy picit aránytalannak tűnhet.

Ezt jól tudod ellensúlyozni színekkel és izgalmas vonalvezetéssel, kivágásokkal.

Az optikai csalás ilyenkor jó módszer, segítségével vékonyíthatsz a derekadon, szélesíthetsz a csípődön, és elterelheted a figyelmet a vállaidról.

Képek forrása: 1234

A megfelelő alsó kiválasztása

Amíg a csípőnket általában inkább keskenyebbnek szeretnénk láttatni, kehely alkat esetében épp az ellenkező hatásra kell törekedni.

Győri Bernadett, a Bernice Fashion divattervezője szerint az alsó rész esetében válassz fodros vagy magasított derekú fazonokat, illetve a csípőnél kezdődő szoknyácskákkal is érdemes egy próbát tenned – ezekben kicsit szélesebbnek tűnik a csípőd, így optikailag keskenyebb lesz a felsőtested.

Képek forrása: 1234